• Potrivit OMS, în fiecare an, în India au loc aproximativ 5 milioane de mușcături de șarpe, iar acestea sunt responsabile pentru 81.000 – 138.000 de decese.
  • Din cele 5 milioane de mușcături de șarpe, 2,7 milioane de persoane primesc tratament pentru înțepături.
  • Tratamentul cu antivenin poate provoca complicații – potrivit OMS, antiveninul este responsabil pentru 400.000 de amputări și dizabilități în fiecare an.

Aman care se dădea mare înfășurându-și un șarpe mortal în jurul gâtului a murit după ce reptila l-a mușcat. Fermierul în vârstă de 50 de ani, Devendra Mishra, prinsese șarpele krait comun, foarte veninos, strecurându-se în jurul casei unui vecin, în satul Maruajhala din districtul indian Uttar Pradesh, a relatat The Times of India.

Kraitul comun este o specie de șarpe foarte veninos, originar din India. Acesta are un venin letal care provoacă paralizie musculară, dificultăți de respirație și sufocare. Mishra era cunoscut pentru că prindea șerpi în sat, a relatat The Times of India. După ce a prins kraitul comun pe 19 august, un martor a declarat pentru ziar că acesta a început să se dea mare și a mers prin sat cu șarpele înfășurat în jurul gâtului.

Prinzătorul de șerpi s-a filmat cu reptila în jurul gâtului său și chiar s-a oprit pentru a o înfășura în jurul gâtului unei fetițe de 5 ani, potrivit The Times of India. Șarpele l-a mușcat pe fermier la o oră după ce l-a prins. Mishra a încercat să amelioreze veninul cu ierburi naturale, însă a murit în noaptea de 20 august.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Fermierul prinsese în jur de 200 de șerpi în sat, potrivit The Times of India. Craii comuni, alături de cobra indiană, vipera lui Russell și vipera cu solzi de fierăstrău, sunt responsabili pentru aproximativ 90% din mușcăturile de șarpe din India, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Șerpii atacă de obicei doar dacă sunt provocați sau amenințați în vreun fel. Craii sunt timizi și evazivi și de obicei sunt activi doar noaptea.

Majoritatea mușcăturilor comune de krait au loc noaptea, când victima doarme. Uneori, mușcătura este nedureroasă, ceea ce înseamnă că victima poate să nu observe ce s-a întâmplat până când nu este prea târziu.

Conform unui studiu din 2022, este necesară o doză foarte mare de antivenin pentru a trata o mușcătură de krait comun. Cu toate acestea, cu un tratament corect, victimele pot supraviețui. O mare parte din decese au loc în zonele rurale, unde oamenii nu au acces la tratament medical imediat.