• Un bărbat care a petrecut peste trei săptămâni în derivă pe mare a dezvăluit cum a rămas în viață până când a fost în cele din urmă salvat.
  • A petrecut 24 de zile în derivă când a fost în cele din urmă salvat.
  • După ce a fost salvat, el a povestit că la bordul vasului nu se aflau decât o sticlă de ketchup, praf de usturoi și cuburi Maggi.

Un bărbat care a petrecut peste trei săptămâni în derivă pe mare a dezvăluit cum a rămas în viață până când a fost în cele din urmă salvat. Omul minune Elvis Francois, în vârstă de 47 de ani, a reușit să se întrețină cu ketchup, praf de usturoi și cuburi de bulion care au fost lăsate pe o barcă cu pânze pe care o repara când a fost târât în larg.

În decembrie, în condiții meteo extrem de nefavorabile, Elvis a lucrat la docurile de pe insula Saint Martin, din Caraibe, și a fost surprins deodată neajutorat în largul mării. Elvis din Dominica a dezvăluit cum și-a pierdut orientarea în momentul în care a montat și reparat vela navei. Apoi a încercat să dea telefoane de pe telefonul mobil, dar nu a reușit să primească semnal. A petrecut 24 de zile în derivă când a fost în cele din urmă salvat.

El a spus: „În jurul datei de 15 ianuarie, am văzut un avion trecând. Aveam o oglindă. Făceam niște semnale și, ei bine, m-au văzut. I-am văzut trecând chiar deasupra bărcii. Mi-am dat seama că m-au văzut.”

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Avionul a transmis vestea descoperirii Marinei columbiene, care l-a salvat pe Elvis cu ajutorul unei nave comerciale la 120 de mile marine la nord-vest de Puerto Bolivar, Columbia. După ce a fost salvat, el a povestit că la bordul vasului nu se aflau decât o sticlă de ketchup, praf de usturoi și cuburi Maggi. El a spus că le-a amestecat cu apă și a mâncat amestecul pentru a supraviețui. După ce a fost salvat, Elvis a povestit că a încercat să atragă atenția navelor care treceau prin zonă, dar fără succes.

Aprinsese chiar și un foc pe barcă, dar nimeni nu-l văzuse. El a descris calvarul său ca fiind o adevărată experiență”, adăugând: 24 de zile. Fără pământ. Nimeni cu care să vorbești. Nu știu ce să fac. Nu știi unde te afli. A fost dur.”

Elvis a fost predat acum autorităților de imigrare pentru a organiza întoarcerea sa acasă.