• John Mountain a „interzis” accesul veganilor în restaurantul său după ce ar fi primit o recenzie negativă din partea unui client care a criticat lipsa opțiunilor pe bază de plante.
  • Mountain: decizia de a interzice accesul veganilor în restaurantul din Perth, Australia, s-a datorat unor „motive de sănătate mintală”.
  • Recent, un proprietar vegan din New York City a devenit viral după ce a cerut ca în clădire să locuiască doar chiriașii care urmează o dietă bazată pe plante.

Un bucătar celebru a „interzis” accesul veganilor în restaurantul său după ce ar fi primit o recenzie negativă din partea unui client care a criticat lipsa opțiunilor pe bază de plante, scrie The Independent.

Marți, Chef John Mountain a scris pe pagina de Facebook a restaurantului său Fyre că localul nu va mai servi mâncare vegană. Potrivit lui Mountain, decizia de a interzice accesul veganilor în restaurantul din Perth, Australia, s-a datorat unor „motive de sănătate mintală”.

„Din păcate, niciun vegan nu mai putea veni de acum la Fyre (din motive de sănătate mintală)”, scrie în postarea de pe pagina de Facebook a restaurantului. „Vă mulțumim pentru înțelegere. Xx.” În descrierea postării, bucătarul a pus și hashtag-urile #vegan, #not, #pleasegoelsewhere, #veganfreezone și #nomorevegans.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Decizia ar fi fost luată în urma unei recenzii postate de un client vegan, Chef Mountain declarând pentru PerthNow că un client l-a contactat pentru a-l întreba dacă există opțiuni vegane la restaurant și că i-a promis că o va primi.

„O tânără m-a contactat și mi-a spus că va veni la restaurant… și m-a întrebat dacă există opțiuni vegane”, a spus el. „A fost singurul meu neajuns… Am spus că voi rezolva, am spus că avem gnocchi, legume… și asta a fost tot.”

Presupusa interdicție a restaurantului față de vegani vine după ce, recent, un proprietar vegan din New York City a devenit viral după ce a cerut ca în clădire să locuiască doar chiriașii care urmează o dietă bazată pe plante.

Citește și: