Un cuplu a pus numele copilului după locul în care cei doi au fost blocați pentru două luni

Un cuplu a pus numele copilului, după locul în care cei doi au fost blocați pentru două luni

Un cuplu a pus numele copilului, după locul în care cei doi au fost blocați pentru două luni

O femeie care a rămas blocată la Attari-Wagah și-a botezat copilul „Graniţă”. Femeia a ales acest nume pentru a marca greutăţile prin care a trecut la venirea pe lume a noului copil.

Nimbu Bai şi soţul ei, Bala Ram, hinduşi din Pakistan, se numără printre sutele de călători care au sosit în India anul trecut. Cuplul intenţiona să meargă în pelerinaj la Haridwar, în nordul Indiei. Din luna septembrie a acestui an, aproape o sută de hinduşi din Pakistan, inclusiv acest cuplu, au campat la graniţa Attari în încercarea de a se întoarce acasă. Pentru a călători din India în Pakistan, autorităţile au solicitat să prezinte pe lângă documentele valabile, un test Covid-19 negativ. Din cauza faptului că le-au expirat vizele şi nici testul nu îl aveau făcut, aceștia au fost nevoiţi să aştepte.

După aproape două luni, toţi călătorii au primit aprobarea de a trece frontiera în Pakistan, mai puţin familia lui Nimbu Bai. Odată cu venirea pe lume a noului membru al familiei, şederea lor forţată s-a prelungit deoarece acum au nevoie de certificat de naştere şi paşaport pentru acesta. Fără aceste documente, vameşii pakistanezi nu îi vor lăsa să intre în ţară. „Graniţă” s-a născut pe 2 decembrie. „Numele fiului meu este Graniţă. I-am dat acest nume pentru că s-a născut de-a lungul graniţei, a declarat femeia, potrivit Hindustan Times.

Bala Ram a declarat că a făcut un apel către guvernul indian pentru a facilita călătoria înapoi casă, dar toate eforturile au fost în zadar: „Ni s-a spus că va trebui să rămânem până când ne vor sosi vizele sau scrisoarea de ieşire. Suntem singură familie care nu a primit drept de trecere”.

Exit mobile version