• Un cuplu nu trebuie să se gândească la ceea ce poartă de Crăciun, deoarece își petrec întreaga zi complet dezbrăcați, chiar și atunci când iau cina cu familia.
  • Helen și Simon Berriman își împodobesc bradul, deschid cadourile, gătesc și mănâncă friptura, toate acestea fără să se îmbrace.
  • Evitând hainele de petrecere de Crăciun, cei doi se bucură de această zi complet goi, dar nu sunt singuri – membrii familiei participă și ei la festivitățile lor.

Unele tradiții festive sunt foarte răspândite, cum ar fi mâncatul unei fripturi integrale în ziua de Crăciun sau purtarea unui pulover festiv la serviciu. Altele sunt tradiții mult mai personale, care par ciudate sau chiar nepoliticoase pentru cei din exterior. Un cuplu din Kent are una dintre cele mai neobișnuite tradiții de Crăciun, deoarece își petrece ziua cea mare complet dezbrăcat – chiar și atunci când familia vine la cină.

Helen și Simon Berriman își împodobesc bradul, deschid cadourile, gătesc și mănâncă friptura, toate acestea fără să se îmbrace. Evitând hainele de petrecere de Crăciun, cei doi se bucură de această zi complet goi, dar nu sunt singuri – membrii familiei participă și ei la festivitățile lor.

De Crăciun li se alătură mama și fiica de 15 ani a lui Helen, dar cuplul este singurul care se dezbracă. În ciuda nudității lor, niciunul dintre invitați nu clipește și sunt obișnuiți cu stilul de viață ales de Helen și Simon. Cuplul se cunoaște încă din școală, dar a reînceput relația în 2015, prin discuții pe Facebook. Simon i-a prezentat rapid lui Helen entuziasmul său de a fi natural. Abia în 2020, Helen a decis să i se alăture – dezbrăcându-se nu doar de haine, ci și de slujba ei de manager al unei firme de optică, în favoarea scrierii pentru o revistă de nudism.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Helen a spus: Așteptăm cu nerăbdare un alt Crăciun nudist în acest an. Unii oameni se uită la noi de parcă am fi complet nebuni, mai ales când află că noi găzduim Crăciunul, dar noi ne ocupăm de acceptarea corpului nostru și de faptul că toată lumea se simte confortabil. Atât fiica mea adolescentă, cât și mama mea acceptă în totalitate stilul nostru de viață și acum nu se mai gândesc de două ori când răspundem la ușă în toată splendoarea noastră.”

Mama recunoaște că schimbarea stilului ei de viață a ridicat inițial semne de întrebare, adăugând: Fiica mea mi-a spus că am devenit ciudată la început – deși acum mă susține foarte mult, deși nu cred că este dornică să se alăture. Unii oameni au făcut comentarii neplăcute, sugerând că suntem swingeri sau că suntem sexualizați, dar nu este chiar așa. Nu este configurația celor mai mulți oameni, dar pentru noi funcționează. Vom face schimb de cadouri, vom juca niște jocuri de petrecere și vom ciocni un pahar – o zi de Crăciun complet normală, doar că eu și Simon nu vom avea haine pe noi, cu excepția pălăriilor noastre de biscuiți. Totuși, trebuie să dăm drumul la încălzire.”

Atunci când decorează bradul, cei doi sunt complet dezbrăcați, deși trebuie să fie foarte atenți cu toate acele de pin. De asemenea, ei gătesc friptura fără haine pe ei, dar Helen își pune un șorț atunci când folosește cuptorul.”

Dimineața de Crăciun va fi asemănătoare cu cea a multor gospodării din întreaga țară prin schimbul de cadouri în casa lor din Bromley, Kent, cu mama Helen, în vârstă de 75 de ani, și fiica adolescentă. Deși acum a îmbrățișat lumea nudității, Helen a considerat inițial că stilul de viață al lui Simon este neobișnuit.

Ea a spus: Când m-am întâlnit prima dată cu Simon, mi-a spus că preferă să trăiască un stil de viață fără haine. I-am spus că pentru mine este în regulă, dar că trebuie să poarte haine atunci când se află în casă și nu voiam să fiu părtașă la asta. După un timp, a început să se lase prins” dezbrăcat prin casă – uitând” că mă întorceam devreme acasă și tot dezbrăcat umbla. Eram mai mult îngrijorată dacă asta o deranja pe fiica mea, dar când am întrebat-o, mi-a spus că într-adevăr nu o deranja deloc. Când am fost concediată în 2020, mi-am dat seama că Simon oricum lucra de acasă dezbrăcat – și apoi a început să fie dezbrăcat în grădina din spate, în văzul vecinilor. Am fost umilită, dar apoi mi-am dat seama că lor chiar nu le păsa.”