• Pentru Ziua Îndrăgostiților, mulți oameni vor merge probabil să cumpere ceva pentru jumătatea lor.
  • Oamenii vor cheltui banii pe obiecte scumpe și pe întâlniri de lux în încercarea de a-i arăta partenerului cât de mult le pasă.
  • Un expert a spus: Am fost condiționați să credem că consumul, mărcile și produsele sunt importante, iar dragostea intră în această categorie.”

Pentru Ziua Îndrăgostiților, mulți oameni vor merge probabil să cumpere ceva pentru jumătatea lor, fie că este vorba de o felicitare, un buchet de flori sau o cutie de ciocolată. Cu toate acestea, vor fi unele persoane care nu se pot abține să nu exagereze puțin atunci când vine vorba de 14 februarie, cheltuind banii pe obiecte scumpe și pe întâlniri de lux în încercarea de a-i arăta partenerului cât de mult le pasă.

Vorbind pentru Mirror, un expert a spus: Am fost condiționați să credem că consumul, mărcile și produsele sunt importante, iar dragostea intră în această categorie. Ce faci dacă ai o zi a iubirii? Te vei gândi că trebuie să îi oferi persoanei pe care o iubești cât mai multe lucruri pentru a arăta că îți pasă, deoarece obiectele sunt văzute ca fiind echivalentul importanței și al grijii. Acest lucru a crescut de la cărți la flori, la ciocolată, la o cină grozavă și scumpă în oraș sau un colier de diamante. Acum aproape că s-a ajuns la un nivel la care tinerii, în special cei sub 30 de ani, nu au experimentat niciodată modul de a face lucrurile de modă veche, așa că au crescut învățând că este foarte important să facă totul într-un stil mai mare.”

Dr. Jansson-Boyd a adăugat: De asemenea, ceea ce este cu adevărat trist este că, atunci când băncile verifică cardurile de credit în fiecare an, vor descoperi adesea că tinerii au depășit excesiv de mult creditul, uneori din cauza sutelor de euro cheltuite pentru o masă de Ziua Îndrăgostiților, când aceeași masă ar fi costat doar 30 de euro dacă nu ar fi fost în acea zi. Este un nonsens absolut, dar oamenii cred în asta pentru că așa au fost condiționați să facă. Nu este vina lor, pur și simplu nu știu altfel, consumul a devenit incredibil de important pentru oameni și este dificil să schimbi această situație.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Ținând cont de acest lucru, ar merita să vă gândiți mai mult la modul în care le arătați celor dragi că vă pasă de Ziua Îndrăgostiților.