• În timp ce mulți oameni evită uscătoarele de rufe prin grija costurilor de energie, folosirea unui calorifer pentru a-ți usca hainele ar putea face mai mult rău decât bine.
  • Un expert a avertizat împotriva folosirii radiatorului pentru a usca hainele, deoarece poate face mai mult rău decât bine pe termen lung.
  • Hainele ude adaugă în mod inevitabil umiditate în aer, ceea ce crește riscul de umezeală.

Vremea umedă, rece și de iarnă poate face imposibilă uscarea hainelor proaspăt spălate. Dar, odată cu creșterea costurilor de trai, zilele în care puteam arunca cu dezinvoltură hainele umede în uscătorul de rufe sunt de domeniul trecutului. Deși încălzirea locuințelor noastre cu ajutorul unei centrale devine inaccesibilă pentru mulți, atunci când o porniți, este tentant să puneți hainele ude pe calorifere pentru a le ajuta să se usuce mai repede.

Cu toate acestea, un expert a avertizat împotriva folosirii radiatorului pentru a usca hainele, deoarece poate face mai mult rău decât bine pe termen lung.

Rebecca Bebbington, expert în consum la NetVoucherCodes, a explicat că procesul duce la mai multă umezeală în aer, ceea ce face ca perioada de uscare să fie mult mai lungă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Înțeleg de ce fac oamenii acest lucru, dar de fapt crește umiditatea din aer, ceea ce nu este bine”, a adăugat ea. În schimb, încearcă să învârți hainele mai mult, să le spațiezi pe aerator și să folosești lumina naturală care intră”.

Un alt sfat simplu este de a da pur și simplu o centrifugare suplimentară rufelor. Doar încă zece minute în mașina de spălat va elimina și mai multă apă. Când scoți hainele din mașină, acestea vor fi puțin mai uscate înainte de a le pune pe aerator. Hainele ude adaugă în mod inevitabil umiditate în aer, ceea ce crește riscul de umezeală. Acest lucru trebuie evitat. Cel mai rapid și mai simplu remediu este să deschideți pur și simplu o fereastră. Chiar dacă afară suflă o furtună, deschideți fereastra pentru a favoriza circulația aerului.

Cu toate acestea, dacă acest lucru este mult prea mult pentru tine în mijlocul iernii, atunci ai o alternativă: investește într-un dezumidificator. Acesta va reduce și va menține nivelul de umiditate din aer, o modalitate excelentă de a ține umezeala la distanță.