• Atunci când fac curățenie în casă, mulți oameni folosesc o lavetă sau un burete pentru a șterge suprafețele murdare.
  • Lavetele de vase și bureții pot găzdui viruși și bacterii potențial dăunătoare.
  • Ca atare, s-ar putea să constatați că, de fapt, îndeplinindu-vă treburile casnice, faceți mai mult rău decât bine.

Atunci când fac curățenie în casă, mulți oameni folosesc o lavetă sau un burete pentru a șterge suprafețele murdare, pentru a îndepărta bacteriile de pe părțile laterale. Dar, de multe ori, materialele cu care se curăță vor rămâne deoparte.

Cercetătorul Trond Møretrø, care a lucrat la un institut de cercetare alimentară din Norvegia, a vorbit anterior pentru CNN despre bureți și lavete, susținând că bacteriile dăunătoare, cum ar fi salmonela, sunt predispuse să se dezvolte pe acestea, deoarece sunt folosite zilnic și se usucă foarte rar. Ca atare, s-ar putea să constatați că, de fapt, îndeplinindu-vă treburile casnice, faceți mai mult rău decât bine.

Møretrø a recomandat să aruncați buretele la gunoi, dar expertul în curățenie de la Zoflora a împărtășit sfatul de top pentru a vă ajuta să alungați bacteriile din el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Vorbind pentru The Mirror, un expert de la acest brand, care este cunoscut ca fiind favoritul influencerului în materie de curățenie, Hinch, a declarat: Lavetele de vase și bureții pot găzdui viruși și bacterii potențial dăunătoare. Obișnuind să vă lăsați la sfârșitul zilei lavetele și bureții la înmuiat în dezinfectant concentrat diluat (1 capac la fiecare 400 ml de apă), nu numai că le va lăsa curate din punct de vedere igienic și va umple camera cu un parfum frumos timp de 24 de ore, dar vă va scuti și de a fi nevoiți să cumpărați din nou lavete noi în mod regulat.”

Acest lucru vine după ce profesioniștii în domeniul curățeniei au împărtășit și sfaturile lor cu privire la modul de a elimina grăsimea încăpățânată din interiorul cuptorului cu microunde. Ei susțin că tot ce aveți nevoie este un bol cu apă și felii de lămâie. Pentru ca cuptorul cu microunde să arate din nou ca nou și să fie din nou igienic, este suficient să puneți bolul cu apă și felii de lămâie în interiorul acestuia și să porniți cuptorul cu microunde timp de trei până la cinci minute.

După ce ați terminat, scoateți bolul cu apă, opriți cuptorul cu microunde și ștergeți interiorul cu o cârpă și un spray de curățare antibacterian, pentru a vă asigura că ați ucis toate bacteriile și virușii”.

Pentru a nu pierde din vedere această treabă, puteți șterge periodic cuptorul cu microunde în timpul săptămânii cu șervețele de curățare antibacteriene sau cu laveta și spray-ul de încredere.