• Mulți oameni au tendința de a nu-și mai tunde gazonul în timpul lunilor de iarnă, deoarece se spune că vremea rece împiedică iarba să crească.
  • Potrivit RHS, nu ar trebui să tundeți niciodată gazonul dacă solul este foarte moale, umed sau înghețat.
  • Woodland Trust spune că probabil va trebui să începeți să vă tăiați iarba în jurul lunii martie.

Cu lunile mai calde care se apropie cu pași repezi, este posibil ca oamenii să înceapă să se gândească la nopțile calde de vară și la serile mai luminoase după sezonul de iarnă. Cu toate acestea, pentru grădinari, există o întrebare principală care îi preocupă. Când ar trebui să își taie iarba după iarnă? Mulți oameni au tendința de a nu-și mai tunde gazonul în timpul lunilor de iarnă, deoarece se spune că vremea rece împiedică iarba să crească, relatează Liverpool Echo.

În plus, vremea umedă și condițiile nefavorabile pot fi, de asemenea, extrem de neplăcute, deoarece lasă lamelele și solul moale. Potrivit RHS, nu ar trebui să tundeți niciodată gazonul dacă solul este foarte moale, umed sau înghețat.

Gândindu-se la momentul în care se vor putea bucura de grădinile lor sau își vor putea întreține gazonul din fața casei, mulți oameni se întreabă dacă există o dată anume pentru a începe să lucreze la gazon. Și, din motivele menționate mai sus, este vital ca aceștia să nu se apuce prea devreme de iarba lor. În caz contrar, ar putea deteriora terenul.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

În timpul primăverii și al verii, experții recomandă ca gazonul să fie tuns la fiecare două săptămâni. Acest lucru se datorează faptului că iarba crește atunci când temperatura solului atinge aproximativ 6C și peste. Woodland Trust spune că probabil va trebui să începeți să vă tăiați iarba în jurul lunii martie.

Cu toate acestea, ar trebui să fiți mereu atenți la condițiile locale și la vremea din zona în care locuiți, deoarece data primei cosiri va depinde, în general, de acești factori. Indicând o dată în plus, un sondaj realizat a arătat că majoritatea oamenilor aleg 18 martie ca primă zi din an pentru a-și tunde gazonul.

De asemenea, îi avertizează pe oameni: „Înainte de a tunde, asigurați-vă că ați cercetat gazonul pentru a vedea dacă există animale care ar putea fi rănite”.