Un expert în relații avertizează asupra semnului care indică faptul că partenerul tău ar putea să te părăsească

cuvinte de despărțire
  • Un expert în relații a avertizat că există mai multe expresii faciale care pot semnala faptul că partenerul tău se gândește să te părăsească.
  • Toate cercetările spun că cel mai puternic predictor al divorțului este disprețul.
  • Un semn la care trebuie să fii atent este dacă tu sau partenerul tău încetați să mai fiți curioși unul față de celălalt.

A fi părăsit este unul dintre cele mai rele sentimente din lume și mulți oameni nu au nicio idee că este pe cale să se întâmple înainte de a li se spune propoziția oribilă „trebuie să vorbim”. Expertul în relații „Married at First Sight”, Mel Schilling, a avertizat că există mai multe expresii faciale la care poți fi atent și care pot semnala faptul că partenerul tău se gândește să te părăsească.

Terapeutul australian, în vârstă de 51 de ani, s-a alăturat versiunii britanice a reality show-ului în 2021 și este specialist calificat în performanța comportamentului uman și expert în relații. Ea a declarat că „cel mai puternic indicator al divorțului este disprețul”, care poate începe cu „microexpresii” la care ar trebui să fii atent.

Printre acestea se numără lucruri precum strigăte sau sarcasm, care ar putea fi un indicator că ceva nu este în regulă. Un alt semnal de alarmă este „o mini-întoarcere a ochilor”, ceea ce ar putea însemna că jumătatea ta nu te prețuiește și nutrește „dispreț”.

Vorbind la podcastul de parenting Dirty Mother Pukka, Mel a spus: „Nu știu ce să spun: Toate cercetările ne spun că cel mai puternic predictor al divorțului este disprețul. Când vezi că acest lucru începe să se acumuleze… poate că își bate joc de tine. În esență, este un mod de a-i comunica partenerului nostru că „nu apreciez cu adevărat locul în care te afli acum. S-ar putea să mă enervezi, să mă frustrezi, să mă plictisești. Îți arăt acest lucru prin comunicarea mea non-verbală.”

Un alt semn la care trebuie să fim atenți este „lipsa de intimitate emoțională” sau „sentimentul de singurătate”, un lucru pe care Mel îl aude foarte des de la femei atunci când sunt într-o relație care s-ar putea să se încheie. Există și alte semne pe care le poți căuta și care înseamnă că relația ta este pe butuci, potrivit unui alt terapeut de relații și sex, Lauren Consul. Un semn la care trebuie să fii atent este dacă tu sau partenerul tău încetați să mai fiți curioși unul față de celălalt. Acest lucru include încetarea de a mai pune întrebări sau de a vă simți ca și cum ați fi doar colegi de cameră.

Printre alte semne se numără și faptul de a rămâne blocat în discuții despre cine a făcut ce sau cine nu a făcut, în loc să se refere la problema de bază a disputei. Un altul este faptul că nu este dispus să își asume responsabilitatea în ciclul relației.