- 67% dintre utilizatori verifică telefonul chiar dacă nu există notificări.
- Tinerii sunt cei mai afectați de notificări și presiunea conectivității constante.
- Timpul mediu petrecut pe ecrane atinge 11 ore zilnic.
- Stresul și anxietatea cresc odată cu utilizarea excesivă a tehnologiei.
- 72% dintre tineri simt că trebuie să răspundă imediat la mesaje sau notificări.
Una din trei persoane ar renunța la sex mai degrabă decât la telefonul mobil! Da, sună scarry, dar dependența de tehnologie pare să ne schimbe complet prioritățile. Ce înseamnă asta pentru relațiile noastre și cum am ajuns aici?
Advertisment
Ce se întâmplă cu toată tehnologia asta? A ajuns sa ne influențeze chiar și alegerile intime?
Da, se pare că tehnologia nu doar că îți stă alături, dar ajunge să-ți influențeze alegerile cele mai intime. Este un adevăr greu de digerat, dar știința și statisticile nu mint. Aproape jumătate dintre utilizatorii de telefoane mobile, mai exact 46%, spun că nu ar putea trăi fără telefonul lor. Și, dacă vi se pare că vă place să-l aveți la îndemână, 39% dintre oameni mărturisesc că se simt inconfortabil fără el.
Este clar: telefonul a devenit mai mult decât un simplu accesoriu. Este o necesitate! Și iată o statistică și mai șocantă – 30% dintre oameni preferă să își verifice telefonul înainte de orice altceva, chiar și înainte de igiena personală!
Recomandări
Da, în mod surprinzător, nomofobia: teama de a rămâne fără telefon, afectează deja 58% dintre bărbați și 47% dintre femei. Mai mult, 72% dintre tineri simt că trebuie să răspundă imediat la mesaje sau notificări, chiar și atunci când sunt la o întâlnire sau când fac sex.
Se pare că că unele relații sunt mai hot cu încărcătorul decât cu partenerul…Preludiul? A început să semene tot mai mult cu… deblocarea ecranului!
Și dacă telefonul este mereu pe „on”, de ce relațiile noastre sunt tot mai des pe „silent mode”?
La urma urmei, romanticul modern nu mai vine cu flori, ci cu… parola de la Wi-Fi.
Ce impact are asupra relațiilor?
Se pare că, în fața unei notificări, mulți sunt dispuși să pună pe plan secundar momentele de intimitate. În timp ce unii vor argumenta că tehnologia este esențială pentru a rămâne conectați cu lumea, nu putem să nu observăm cum această dependență poate submina relațiile noastre.
Aproape 60% dintre oameni petrec, în medie, 11 ore pe zi interactând cu ecranele, iar 67% dintre utilizatori își verifică telefoanele chiar și atunci când nu sună sau vibrează! Iar acest comportament compulsiv devine tot mai greu de controlat.
Citește și
- PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
- Călin Georgescu câștigă turul 1 al alegerilor prezidențiale. Ce se va întâmpla cu PSD și PNL
- România intră într-o nouă etapă istorică, spune USR. Lasconi: „Putem demonstra că suntem mai puternici decât ce se visează la Moscova”
Partenerii noștri