• Schimbările climatice afectează viața urșilor polari.
  • Încălzirea globală ar putea avea ca efect dispariția aproape în totalitate a urșilor polari.
  • Un nou studiu atrage atenția asupra dispariției habitatului lor, banchizele.

Un nou studiu publicat de Nature Climate Change, care îți arată consecințele dramatice ale încălzirii globale, sugerează că urșii polari ar putea să dispară aproape în totalitate, deoarece schimbările climatice au ca efect distrugerea banchizelor. Mai exact, odată cu dispariția banchizelor, locul în care urșii prind focile, animalele pierd hrana indispensabilă și vor muri de foame.

„Studiul arată clar că urșii polari se descurcă mai bine cu o încălzire globală mai mică. Dar indiferent de scenariul pe care îl privești, există îngrijorări serioase cu privire la conservarea speciei“, a spus pentru New York Times cercetătorul Andrew Derocher.

Toate cele 19 subpopulații împrăștiate în cele mai reci zone ale globului ar putea fi șterse până în 2100, deoarece încălzirea globală continuă să erodeze banchizele, scrie Forbes.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În plus, dacă emisiile de gaze cu efect de seră continuă în același ritm, „reducerea natalității și supraviețuirea vor pune în pericol aproape toate sub-populațiile până în 2100“, spun cercetătorii.