• În Valea Morții au fost înregistrate 54.4 grade Celsius, probabil cea mai mare temperatură de pe planetă
  • Organizația Meteorologică Mondială spune că va investiga și va verifica dacă recordul este real.
  • „Când ieși afară simți ca și cum te lovesc în față mai multe uscătoare de păr”, spune o locuitoare

În Parcul Național Valea Morții au fost înregistrate, duminica trecută, 54.4 grade Celsius, ceea ce ar putea fi cea mai ridicată temperatură raportată vreodată pe Pământ, informează BBC.

Parcul se află într-o zonă deșertică de lângă Nevada, plină de canioane și dune de nisip, renumită pentru temepraturile extrem de ridicate.

„Când ieși afară simți ca și cum te lovesc în față mai multe uscătoare de păr”, spune Brandi Stewart, o angajată a rezervației, care crede că termometrul din parc s-a supraîncălzit, iar temperatura indicată nu ar fi cea corectă.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Organizația Meteorologică Mondială spune că va investiga și va verifica dacă recordul este real.

Totuși, Brandi Stewart povestește cum e să trăiești în cel mai fierbinte loc de pe planetă. Ea face parte din cele câteva sute de persoane care numesc acest loc „acasă”.

„Este atât de cald încât mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu ideea că nu poți să simți transpirația pe piele, pentru că se evaporă extrem de rapid. Când ieși afară simți ca și cum te lovesc în față mai multe uscătoare de păr””, spune aceasta.

De asemenea, locuitorii petrec verile în case, unde au aer condiționat, însă faptul că toți încearcă să-și răcească locuințele în același timp reprezintă, de multe ori, o problemă, iar penele de curent sunt destul de dese.

„Oamenii se obișnuiesc cu căldura și începe să devină ceva normal. Ce este sub 26 de grade Celsius se simte ca fiind răcoare”, a mai adăugat Brandi Stewart.

Jason Heser, originar din Minnesota, trăiește în Furnace Creek, orașul de lângă Valea Morții, și lucrează la un teren de golf.

„Am fost în Irak de două ori. Dacă am supraviețuit în Irak, pot și în Valea Morții. Lucrăm începând cu ora 5 dimineața, iar acum, când e mai cald, chiar de la 4 dimineața. Când ne trezim sunt cam 40 de grade Celsius afară. Uneori trebuie să curățăm terenul de golf de copaci care au căzut pentru că pur și simplu s-au uscat din cauza căldurii”, a spus Jason Heser.