• Carnea de mistreț este mai slabă și mai sănătoasă decât cea de porc.
  • Consumul de carne de pui a atins un nivel record în lume.
  • Un român mănâncă, în medie, 28 de kilograme de carne de pui pe an.

Ai grijă ce vânezi, că s-ar putea să îți placă. Carnea de vânat e mai sănătoasă decât cea domestică.

În urmă cu două milioane de ani nu exista fasting sau dieta Ketogenică – trendul era dieta paleo. Compusă din carne animală, pește, alune, nuci, ciuperci, fructe de pădure, dieta paleo îi ajuta pe vânătorii din Paleolitic să fie mai puternici, mai sănătoși, mai atleți și mai imuni la boli comparativ cu fermierii din Neolitic.

Carnea de mistreț este mai sănătoasă decât cea de porc, carnea de bizon este mai bună decât carnea de vită, iar gâsca sălbatică, rața, fazanul și porumbelul sunt păsări cu valoare nutrițională mai mare decât găina.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Consumul de carne de pui a atins un nivel record în lume și în România. Un român mănâncă, în medie, 28 de kilograme de carne de pui pe an, potrivit Institutului Național de Statistică.

Cercetătorii britanici au evaluat resturile de pui găsite în peste 600 de locații din 89 de țări. Au apărut noi dovezi, despre când și cum au fost domesticite găinele. Ei au examinat scheletele, locul de înmormântare și documentarile istorice.

Mai exact, cercetătorii britanici de la Universitatea din Exeters și Cardiff susțin că domesticirea puilor a început odată cu practica cultivării orezului din Asia de Sud-Est. Acolo unde trăiesc păsările roșii de junglă.

Așadar, cultura de orez uscat a funcționat ca un magnet între oameni și păsările sălbatice din junglă, care au fost tentate să coboare din copaci.

Totodată, cercetările arată că domesticirea găinelor a început în 1500 î.Hr, iar până atunci erau venerate. Mai mult, acestea erau îngropate împreună cu oamenii.

„Această găină din mijloc este una dintre cele mai vechi descoperită în Marea Britanie. A fost îngropată de una singură într-o groapă ca un animal întreg și articulat. Nu a fost maltratată, nu a fost consumată în vreun mod și are o fractură care s-a vindecat bine la un picior. Așa că putem spune că a fost îngrijită într-o anumită măsură pentru a se recupera după așa ceva, fără ca piciorul să fie deformat.”, a spus bioarheologul Julia Best.