• În nord-estul Arabiei Saudite, ploile abundente au dus la apariția unui covor de flori mov care acoperă deșertul.
  • Vizitatorii vin din capitala Riyadh, dar și din țările vecine, cum ar fi Qatar.
  • Peisajul este atât de frumos încât localncii îl admiră ore în șir.

În nord-estul Arabiei Saudite natura dă un spectacol pe cât de rar, pe atât de frumos. Deşertul este acoperit de un covor de flori violet, potrivit AFP, scrie RFI.

Plantele au apărut după ploile abundente din ultima perioadă, iar peisajul este atât de frumos încât localncii îl admiră ore în șir. Mulți parcurg sute de kilometri pentru a-și bucura ochii.

Mohammed al-Moutairi, un profesor aflat la pensie, a făcut aproape şase ore pe drum pentru a veni să admire acest fenomen rar în ţara lui.

Recomandări

UE PUNE PIEDICI MAȘINILOR CHINEZE
SONDAJ: LE PEN ARE MAJORITATEA
CE MĂNÂNCI AZI
PATTINSON REVINE ÎN CINEMATOGRAFIA HORROR
CUM SE PREGĂTEȘTE ITALIA DE G7?
COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI

Nimeni nu se aşteaptă să vadă un astfel de spectacol al naturii în Arabia Saudită” , a declarat el, aşezat pe o pătură alături de câţiva prieteni. Pentru a putea să admire spectacolul natural din Rhafa, fostul profesor a parcurs 550 de kilometri din oraşul în care locuieşte, aflat în centrul regatului saudit.

Priveliştea de aici „ne împrospătează sufletele” , a adăugat el, vorbind despre aceste flori cunoscute în Arabia Saudită şi sub numele de lavanda deşertului”.

Ploile de iarnă care au provocat inundaţii grave pentru unele regiuni, au readus deşertul la viaţă.

Departe de blocurile de tip zgârie-nori şi de ambuteiajele rutiere, Nasser al-Karaani a parcurs la rândul lui 770 de kilometri venind din capitala ţării, Riad, pentru a vedea aceste flori înainte ca ele să se ofilească.

Spectacol durează doar 15-20 de zile pe an

Spectacolul durează doar 15-20 de zile pe an, atunci am venit aici în mod special, ca să profităm de el”, a declarat acest om de afaceri saudit în vârstă de 55 de ani.

Însoţit şi el de câţiva prieteni, Nasser al-Karaani a scos din vehiculul său de teren un cort şi l-a montat apoi la faţa locului, o scenă obişnuită în regiunea Golfului Persic, conform tradiţiei beduine din zonă, dar care se produce arareori în mijlocul unui câmp de flori.

E o atmosferă relaxantă” , a adăugat antreprenorul saudit, aşezat alături de prietenii lui în jurul unui foc înainte să bea o ceaşcă de ceai.

În apropierea grupului, zeci de alţi vizitatori s-au aşezat la rândul lor pe pământ, în jurul unui foc, pentru a prepara ceaiul sau pentru a găti prânzul.

Locuitorii din zonă au alungat cămilele pentru a le împiedica să pască florile, care atrag atât turişti saudiţi, cât şi din ţări vecine.

,,Ca în paradis”

Printre ei, Abderrahmane al-Marri nu regretă că a venit din Qatar, un mic emirat extrem de bogat şi care se învecinează cu Arabia Saudită.

Spectacolul naturii a meritat efortul. Este ca şi cum ai fi în paradis” , a declarat el pentru AFP, după o călătorie de 12 ore.