• Nada Rudan a descoperit dragostea pentru pictură la 87 de ani.
  • Călătoriile și natura sunt principala ei sursă de inspirație, a povestit Rudan pentru Reuters.
  • Nada Rudan spune că nu și-a dorit să devină o povară pentru copiii ei. Iar acesta a fost unul dintre motivele pentru care s-a apucat de pictură.

Nada Rudan a descoperit dragostea pentru pictură la 87 de ani, iar acum a lansat prima expoziție de artă, pentru a sărbătorii 100 de ani. Călătoriile și natura sunt principala ei sursă de inspirație, a povestit Rudan pentru Reuters.

Nada Rudan spune că nu și-a dorit să devină o povară pentru copiii ei. Iar acesta a fost unul dintre motivele pentru care s-a apucat de pictură.

Nu știu ce înseamnă plictiseala, nu știu ce înseamnă depresia, întotdeauna găsesc ceva de făcut” , spune ea.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Spiritul ei independent, sănătatea bună și dragostea pentru călătorii o ajută.

,,Sunt încă într-o stare de sănătate bună, mâinile mele sunt stabile, ochii mă servesc bine„, spune ea, adăugând că rareori poartă ochelari atunci când pictează.

Ea vorbește cu plăcere despre călătoriile frecvente cu copiii și nepoții ei din ultimele decenii. După ce soțul ei a murit în 1999, femeia a vizitat Statele Unite, America Centrală și numeroase țări europene, iar aceste călătorii au inspirat multe dintre picturile sale.

Nada a văzut Hollywood-ul la 95 de ani

Ea a văzut Hollywood-ul la 95 de ani și i s-a permis să intre în teatrul în care are loc ceremonia de decernare a premiilor Oscar. ,,A fost o mare plăcere!” , spune ea.

Nada Rudan se consideră mai degrabă o ,,amatoare” decât o ,,artistă adevărată” , dar se mândrește că toată familia, prietenii și vecinii îi sunt alături.

,,Trebuie să fii pozitiv în viață și să speri la ce e mai bun, întotdeauna va exista o soluție” , spune Nada, care a supraviețuit atât celui de-al Doilea Război Mondial, cât și asediului din 1992-1995 al orașului Sarajevo de către forțele sârbilor bosniaci.