- Un bijutier israelian a creat o mască de protecție care costă 1,5 milioane de dolari
- Aceasta este cea mai scumpă mască de protecție din lume
- Masca este din aur alb și conține 3.600 de diamante
Uită de designul clasic al măștii de protecție, de care probabil deja te-ai plictisit. Ce zici de un accesoriu prețios în locul aceluia tern, lipsit de personalitate? Este vorba despre o mască de protecție din aur alb, creată de un bijutier israelian, în valoare de 1,5 milioane de dolari.
Dacă îți place opulența, sigur ți-ai dori să o ai, mai ales când vei afla că are 3.600 de diamante albe și negre. Te vei gândi că aurul alb de 18 karate nu te ferește de infecția cu Covid-19, dar trebuie să știi că este dotată cu filtre de înaltă protecție, N99. Asta a fost cererea cumpărătorului, după cum a mărturisit designerul Isaac Levy. Nu pare un accesoriu practic și ușor de purtat, cântărește 270 de grame, ceea ce înseamnă de aproape 100 de ori mai mult decât o mască de protecție comună, scrie AP.
Levy, proprietarul companiei de bijuterii Yvel, a dezvăluit alte două solicitări ale cumpărătorului: masca să fie finalizată până la sfârșitul anului și să fie cea mai scumpă din lume. Ultima condiție „a fost cel mai ușor de îndeplinit“, a spus el.
Numele cumpărătorului nu a fost dezvăluit, dar este vorba despre un om de afaceri chinez, care trăiește în Statele Unite. „Poate că banii nu cumpără totul, dar dacă pot cumpăra o mască Covid-19 foarte scumpă și omul vrea să o poarte și să atragă atenția, ar trebui să fie mulțumit de aceasta“, a spus Levy.
- Gen A.I. afectează piața muncii inclusiv în România. Care este cel mai semnificativ impact al Inteligenței Artificiale
- FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
- Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua administrație Trump asupra marilor companii
- Unde mergi în acest weekend? Târgul „Poveste de Crăciun” de la Opera Comică revine cu multe surprize
- Ediția a V-a Ora de Jazz Festival are loc între 14 și 17 noiembrie 2024, la Oradea. Simona Giura: „Avem nevoie de cultură și de a ne deconecta de la tot ce se întâmplă în lume”