• Prezentatorul concediat de la Fox News, Tucker Carlson, a anunțat că va lansa o nouă emisiune pe Twitter.
  • Anunțul a fost făcut într-un videoclip pe profilul său, la două săptămâni după plecarea bruscă de la Fox News.
  • Fox Corp. nu a comentat dacă planul lui Carlson de a relansa emisiunea sugerează că a fost de acord cu o încheiere a contractului.

Tucker Carlson, care a fost concediat de Fox News la sfârşitul lunii trecute, a declarat, într-un videoclip publicat marţi după-amiază pe Twitter, că va lansa în curând „o nouă versiune” a emisiunii sale de televiziune pe platforma de socializare, scrie Independent.

„Vom aduce şi alte lucruri, despre care vă vom povesti” , a spus el. „Dar pentru moment, suntem doar recunoscători că suntem aici” . 

Carlson a dorit să se întoarcă pe scena publică de la înlăturarea lui de către Fox, potrivit oamenilor din cercul său.

Nu se ştie cum a decis Carlson să-şi aducă conţinutul pe Twitter. Dar un videoclip pe care el l-a publicat pe platformă la sfârşitul lunii aprilie, la câteva zile după concedierea sa, a strâns peste 80 de milioane de vizualizări, scrie WP.

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a postat pe Twitter, marţi seara, că nu a existat un acord cu Carlson şi a îndemnat oamenii din ambele părţi ale spectrului politic să se alăture site-ului.

„Pe această platformă, spre deosebire de strada cu sens unic a radiodifuziunii, oamenii sunt capabili să interacţioneze, să critice şi să respingă orice ar spune el sau oricine” , a spus Musk.

Carlson este gata să renunţe la banii pe care Fox îi datorează prin contract, potrivit unui apropiat, pentru a scăpa de o clauză de non-concurenţă care l-ar ţine departe de public până la sfârşitul anului 2024. Aceeaşi persoană a spus că acest contract nu ia în considerare proiectele digitale sau de streaming ca fiind interzise.

Nu a fost finalizată o reziliere de contract cu reţeaua, iar Carlson pare să continue conflictul cu Fox. Avocatul Carlson Bryan Freedman le-a trimis, marţi, o scrisoare directorilor Fox în care acuză compania de fraudă şi încălcarea contractului şi susţine că neconcurenţa este nulă de drept, a confirmat The Washington Post. Scrisoarea a fost publicată pentru prima dată de Axios.

Carlson nu a oferit detalii despre cum va funcţiona această emisiune sau când va apărea. Twitter şi Musk nu au răspuns unei solicitări. 

Musk a încercat în mod agresiv să monetizeze site-ul, insistând mult pe un model de abonament şi taxând 8 dolari pentru conturile cu bifă albastră. 

Musk i-a urat bun venit lui Carlson

În mesajul lui Musk de marţi, care a fost un răspuns la videoclipul publicat pe Twitter de Tucker, Musk a spus că orice eroare va fi etichetată drept conţinut înşelător, funcţia Twitter acceptată de utilizatori pentru corectarea erorilor faptice.

„Vreau, de asemenea, să fiu clar că nu am semnat un acord de niciun fel”, a spus el. „Tucker se supune aceloraşi reguli şi recompense ale tuturor creatorilor de conţinut” , adăugând că recompensele sunt abonamente şi cota din veniturile din publicitate.

„Sper ca mulţi alţii, în special din stânga, să aleagă să fie creatori de conţinut pe această platformă” , a adăugat el.

Carlson, care, cu puţin timp înainte de concediere, l-a intervievat pe Musk în cadrul emisiunii sale şi a avut un briefing cu personalul tehnic al Twitter despre oportunităţile de a face bani pe site, nu a comentat. Dar videoclipul de trei minute postat marţi înseamnă reclamă pentru Twitter-ul lui Musk.

„În mod uimitor, nu au mai rămas multe platforme care să permită libertatea de exprimare”, spune Carlson în videoclip. „Ultima mare platformă rămasă în lume, singura, este Twitter. … Twitter nu este un site partizan. Toată lumea are voie aici. Şi credem că este un lucru bun” . 

Reprezentanţii Fox News şi compania-mamă Fox Corp. nu au comentat dacă planul lui Carlson de a relansa emisiunea sugerează că a fost de acord cu o încheiere a contractului.

Citește și

Primul bebeluș creat cu ADN de la trei persoane s-a născut în Marea Britanie. Ce procedură a fost folosită

Reacţia AUR, după ce o consilieră a partidului a intrat cu gloanţe în geantă în Camera Deputaţilor

Trump, găsit vinovat de abuz sexual. Cum au reacționat femeile republicane la verdictul fostului șef de stat