Accesările pe aplicațiile de întâlniri au explodat. La ce riscuri te expui, potrivit analiștilor

Activitatea pe aplicațiile de dating a explodat în 2020. Tinder, spre exemplu, a avut o creștere de 11% a numărului de accesări. Totuși pe lângă distracție și întâlniri, platformele de întâlniri online vin la pachet și cu riscuri majore, spune o analiză făcută de compania Kaspersky.

Pandemia i-a prins pe mulți oameni singuri. Și ce să faci în carantină când nu poți ieși în baruri sau cluburi să întâlnești oameni. Îi întâlnești online. Aplicațiile de dating au fost luate cu asalt.

Tinder a înregistrat în luna martie a anului trecut 3 miliarde de accesări într-o singură zi. Cum dating-ul offline are riscurile lui, nici cel online nu e lipsit de capcane. Kaspersky a făcut o listă a pericolelor la care te expui când îți cauți un partener online.

În primul rând, poți fi identificat de tot felul de persoane nedorite. Străinii pot acea acces la numele tău real, la locul unde stai, lucrezi sau studiezi, astfel că datele tale pot fi furate sau chiar poți fi victima phising-ului (înșelăciune online).

În al treilea rând, poți fi victima unui șantaj sexual. Ca să te ferești de toate astea, iată sfatul specialiștilor. Nu da prea multe informații personale: (nume de familie, adresa, angajator), nu accesa linkuri care îți cer să îți introduci datele cardului bancar și cel mai important nu trimite poze nud sau în ipostaze compromițătoare, păstrează farmecul pentru întâlnirea față în față.

Aplicațiile de dating nu vor dispărea prea curând din viețile noastre. Un studiu făcut de Universitatea StanFord în 2019, arată că în SUA datingul online e cel mai popular mod de întâlnire al cuplurilor americane.

Exit mobile version