• Tinder are 75 de milioane de utilizatori în fiecare lună.
  • Jumătate din ei nu vor să se întâlnească cu alți utilizatori.
  • Doi din trei utilizatori sunt într-o relație sau căsătoriți.

Unde dragoste nu e, nimic nu e. Deși Tinder are 75 de milioane de utilizatori în fiecare lună, jumătate dintre ei nu vor să se întâlnească cu cei cu care vorbesc. Asta e concluzia unui studiu de la Stanford Medicine, din California, la care au participat peste 1000 de persoane. Deși scopul Tinderului este ca oamenii să-și găsească jumătatea, doi din trei utilizatori sunt deja într-o relație sau sunt căsătoriți.

Dar ce caută atunci oamenii pe Tinder? Pe scurt: divertisment. O folosesc ca sursă de distragere a atenției, să-și sporească stima de sine și să se simtă mai bine. Nota 2 din 4 au dat utilizatorii cu privire la satisfacția generală față de aplicație. Când au fost întrebați cât de satisfăcuți sunt de întâlnirile cu persoanele de pe Tinder, utilizatorii au dat nota 3 din 5.

Studiul mai arată ce persoanele care suferă de probleme de sănătate mintală trebuie să fie atente pentru că aplicațiile de dating pot avea același efect nociv asupra lor ca rețelele sociale obișnuite. Aplicațiile de dating ar trebui folosite doar când suntem liniștiți și pregătiți de o relație.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK

Citește și