• Liderii din industria tech au o pasiune comună: site-ul Techmeme.
  • Techmeme a fost fondat în 2005 de Gabe Rivera.
  • Deși Techmeme este sursa de bază pentru greii din Silicon Valley, atunci când caută știri din industrie, site-ul este mult mai puțin popular în afara sferei tech.

CEO-ul Google, Sundar Pichai, nu-și începe ziua citind, la cafea, Wall Street Journal. În schimb, citește un site de nișă foarte îndrăgit de numele grele din tech și pasionații de știri deopotrivă, potrivit Business Insider.

Site-ul în cauză este Techmeme, după cum a declarat chiar CEO-ul pentru Wired, într-un interviu recent. Techmeme este un site care agreghează link-uri către ultimele știri tech publicate de Bloomberg, CNBC, The Verge și alte canale media care acoperă industria tech.

Fondat în 2005 de Gabe Rivera, acest agregator de știri își propune să îi aducă rapid la curent pe cititori cu privire la ultimele noutăți din industrie printr-un format simplu.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Deși Techmeme a fost sursa de bază pentru greii din Silicon Valley, site-ul este mult mai puțin popular în afara sferei tech. Totuși, Rivera se laudă cu sute și mii de vizitatori în fiecare lună.

„Techmeme este sursa de bază pentru directorii din tech din toată lumea pentru că ne-am stabilit obiectivul de a le oferi „sumarul executiv” de care au nevoie”, a declarat Rivera pentru Business Insider. „De exemplu, pe baza importanței, oferim titluri detaliate, alături de o densitate de link-uri care oferă context. Fără trivialități sau clickbait. Și bineînțeles, fără videoclipuri sau reclame intruzive”.

Pichai citește Techmeme la fel ca alți directori de top de la Google, spune Rivera. Însă nu doar liderii Google sunt fanii acestui site.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, este de asemenea un cititor loial al Techmeme, alături de alți directori de la Meta, precum Andrew Bosworth sau Adam Mosseri, directorul de la Instagram.

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, directorul executiv de la LinkedIN, Jeff Weiner, fostul director executiv de la Paypal, David Marcus, și fostul director de la Twitter, Dick Costolo, sunt alte nume importante care citesc Techmeme, potrivit CNBC.

Acest agregator de știri tech este popular și printre investitori.

„Îl verific de mai multe ori pe zi” a declarat David Tisch, investitor la VCs BoxGroup și TechStars, pentru Business Insider. „Este cea mai rapidă cale de a te asigura că nu ai ratat nimic major care s-a întâmplat în industrie în acea zi”.

Alți lideri tech au propria lor rutină când vine vorba de cititul matinal.

CEO-ul Apple, Tim Cook, spune că-și începe ziua citind sute de e-mail-uri cu feedback-uri de la clienți, înainte de a face sport, iar CEO-ul Spotify, David Elk, spune că citește o combinație de știri și selecții dintr-un „teanc de cărți la care tot revine”.

CEO-ul Snapchat, Evan Spiegel, spune că citește știri de la Wall Street Journal și Financial Times în fiecare zi, la  6:30 a.m.

Citește și