• Regele Charles se simte bine în urma tratamentului pentru cancer.
  • Regina Camilla a mai spus că regele este „emoționat” de mesajele publicului.
  • Harry, Ducele de Sussex, a petrecut aproximativ 45 de minute cu tatăl său.

Regina Camilla l-a descris pe regele Charles ca fiind „extrem de bine în aceste circumstanțe”, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Regele și-a petrecut timpul la Sandringham în urma diagnosticului său, scrie Sky News.

Regina a declarat că Regele se simte ”extrem de bine”, în timp ce monarhul își continuă tratamentul împotriva cancerului. La o seară muzicală la Catedrala din Salisbury, regina Camilla a mai spus că regele este „emoționat” de mesajele publicului.

Regina l-a lăsat pe rege la Sandringham pentru a-și îndeplini angajamentul regal, iar printre primele persoane pe care le-a întâlnit s-au numărat personalul medical de la Ambulanța Aeriană Wiltshire. Ben Abbott, un paramedic, a declarat: „Sper că Majestatea Sa se simte bine. Suntem cu toții foarte triști să auzim vestea”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Regele s-a întâlnit cu Prințul Harry, după aflarea diagnosticului

Tratamentul pentru cancer al regelui ca pacient ambulatoriu a început la începutul acestei săptămâni, iar acesta s-a întors, împreună cu regina, la casa sa din Sandringham, în Norfolk, marți, după ce l-a văzut pe Harry. Ducele de Sussex s-a întors la familia sa din California, după ce se spune că a petrecut aproximativ 45 de minute cu tatăl său.

Între timp, prințul William a revenit la îndatoririle regale pentru prima dată după operația abdominală a soției sale și diagnosticul regelui.

Sosind miercuri seară la o gală pentru Serviciul de Ambulanță Aeriană din centrul Londrei, prințul de Wales a salutat oamenii adunați afară și a spus: „Apreciem foarte mult mesajele amabile ale tuturor, vă mulțumim.”

Regele și-a amânat toate îndatoririle față de public, deși continuă să lucreze la documentele de stat.

Prințul William ar putea interveni pentru a-l reprezenta pe tatăl său la un eveniment, dar nu sunt programate angajamente și se vor face modificări dacă va fi nevoie.

Prințesa de Wales a părăsit spitalul lunea trecută – cu o săptămână înainte ca diagnosticul regelui să fie făcut public – după o intervenție chirurgicală abdominală. Ea s-a întors la Adelaide Cottage, în Windsor, pentru a se reuni cu cei trei copii ai săi, dar nu se așteaptă ca aceasta să revină la îndatoririle oficiale decât după Paște.

Regina are o casă în Lacock, în Wiltshire, și a stat de vorbă cu medicii de pe ambulanța aeriană despre munca lor. Dl Abbott a spus: „I-am spus că întotdeauna îi facem cu mâna când zburăm deasupra Lacock și ea mi-a răspuns că întotdeauna ne face înapoi”.

Citește și