• Acțiunile Twitter scad cu aproape 4% după interzicerea lui Donald Trump
  • Twitter a interzis contul lui Trump „din cauza riscului de incitare la violență“

Acțiunile Twitter au scăzut cu aproape 4%, vineri seară, după ce Twitter i-a închis definitiv contul lui Donald Trump „din cauza riscului de incitare la violență“, scrie foxbusiness.com.

Acțiunile se tranzacționau la 49,54 USD până la ora 20.00, în scădere cu 3,77% față de prețul de închidere de 51,48 USD vineri după-amiază. Interdicția Twitter intervine la 18.21.

Contul lui Trump a fost suspendat temporar miercuri după ce o mulțime de susținători ai săi au luat cu asalt USCapitol.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Twitter și Facebook, sub presiune după blocarea conturilor lui Trump

Când contul președintelui a fost reactivat joi, el a trimis pe Twitter două mesaje, susținând că susținătorii săi „vor avea o voce enorma în viitor“ și că nu va participa la inaugurarea președintelui ales Joe Biden.

După ce Trump a trimis mesajele, Twitter a spus că „a stabilit că aceste Tweeturi încalcă politica de incitare la violența și că utilizatorul @realDonaldTrump ar trebui imediat suspendat definitiv din platformă“.

Președintele avea peste 88 de milioane de fani pe Twitter. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat, de asemenea, joi că conturile de Facebook și de Instagram ale președintelui Trump vor fi blocate cel puțin următoarele două săptămâni, până la inaugurarea lui Biden.