• Adolescenții încearcă să falsifice teste Covid pentru a scăpa de școală
  • Ideea a fost descoperită pe TikTok
  • Sosul de mere, Coca Cola, oțetul, dezinfectantul și kiwi fac parte din sugestiile oferite de utilizatori

Adolescenții britanici folosesc TikTok pentru a primi și a împărtăși sfaturi privind falsificarea testelor Covid-19, pentru a scăpa de școală, scrie inews.co.uk.  

Video-uri în care tinerii aplică diverse lichide pe testele rapide au acumulat milioane de vizualizări pe TikTok, mulți utilizatori oferind sugestii. Clipurile încărcate sub hashtag-ul #fakecovidtest au fost vizualizate de peste 6,5 milioane de ori.

Sosul de mere, Coca Cola, oțetul, dezinfectantul și kiwi fac parte din sugestiile oferite de utilizatori. Ei aplică astfel de produse pe testele rapide în încercarea de a transforma rezultatele negative în rezultate pozitive, totul din dorința elevilor de a fi obligați să stea departe de școală.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un cont de TikTok care pare să aparțină unui adolescent britanic conține mai multe video-uri în care el testează diverse combinații pe testele rapide antigen, printre care medicamente pentru tuse, suc de lămâie, suc de portocale, deodorant și aftershave.

Băuturile gazoase și fructele acide pot părea să spargă testul pentru a afișa ceea ce pare un rezultat pozitiv

Specialiștii în educație avertizează, însă, că practica este „în totalitate inutilă“: „Suntem siguri că acest lucru este încercat de o mică parte din elevi și că , în cea mai mare parte, testele sunt folosite corect. Cu toate acestea, am îndemna părinții să se asigure că testele nu sunt utilizate în mod abuziv și le-am sugera elevilor interesați de reacțiile chimice că cel mai bun loc pentru a afla despre ele este la lecțiile de chimie din școală“.