• În timp ce Elon Musk evocă posibilitatea falimentului la Twitter, datele de căutare Google arată că tot mai mulți oameni caută în altă parte.
  • De la Mastodon la un Tumblr în revenire, acestea sunt unele dintre cele mai populare alternative.,
  • De la preluarea de către Twitter, lista de așteptare pentru Bluesky a crescut la peste 30.000 de persoane.

Începutul mandatului lui Elon Musk nu a decurs fără probleme – concedieri în masă, noi caracteristici care dispar la fel de repede cum au debutat, agenții de publicitate care își suspendă cheltuielile și chiar o amenințare cu falimentul. Pe măsură ce viitorul său devine din ce în ce mai incert, oamenii caută un loc nou. Căutările pe Google pentru cum să ștergi Twitter au crescut vertiginos, în timp ce interogările despre alte platforme au crescut și mai mult.

Mastodon

În ciuda lansării în urmă cu șase ani, căutările pentru Mastodon nu au fost niciodată atât de mari ca acum, traficul de căutare crescând cu aproape 400% în noiembrie.

Paginile de profil, numărul de urmăritori, cronologiile și hashtag-urile cu aspect familiar ar trebui, fără îndoială, să îi ajute pe cei care au renunțat la Twitter să se simtă ca acasă. Principala diferență constă în faptul că este mai degrabă descentralizată decât o platformă singulară precum Twitter, cu milioane de utilizatori răspândiți în comunități independente, în loc să fie toți în același loc.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Procesul de integrare poate fi un pic mai complicat în comparație cu platformele principale, așa că ar fi bine să citiți explicația noastră completă pentru a vă pune la curent înainte de a vă lansa.

Bluesky

Jack Dorsey, care a co-fondat Twitter în 2006 și a avut mai multe stagii ca CEO, a anunțat pentru prima dată proiectul de spin-off numit Bluesky în 2019, iar acesta a fost lansat într-o fază de testare la începutul acestui an. Acesta se descrie ca fiind un protocol social, care – la fel ca Mastodon – promovează ideea unui spațiu în care utilizatorii sunt independenți de platforma în sine. Ideea este că ar fi imună la capriciile unei singure persoane.

Tumblr

Un vechi stand-by al culturii internetului, Tumblr a înregistrat o creștere a interesului de la preluarea Twitter de către Musk. Vedetele supereroilor Ryan Reynolds (Deadpool) și Lynda Carter (Wonder Woman) se numără printre cei care s-au înscris, demonstrând că site-ul de bloguri poate atrage în continuare figuri celebre la 15 ani de la lansare.

Tumblr este un fel de platformă de blogging ocazional, unde Twitter se întâlnește cu ceva de genul WordPress, și permite postarea a orice, de la text și fotografii până la muzică și videoclipuri.

Tribel

Dacă sunteți în căutarea platformei care seamănă cel mai mult cu Twitter din punct de vedere vizual, Tribel ar putea fi locul potrivit.

Mai mult decât orice altă platformă, aceasta s-a lăudat, de asemenea, în mod deschis cu acreditările sale ca alternativă la Twitter, anunțând chiar cu mândrie că Musk, Donald Trump și Kanye West sunt interziși.

Cohost

La fel ca Bluesky, Cohost se află în prezent într-o fază de testare și este posibil să aveți de așteptat pentru a intra în joc.

Platforma se aseamănă cu Twitter în ceea ce privește conceptul de followeri și urmăritori, dar marea sa promisiune este că nu vor exista reclame sau algoritmi care să dicteze configurația cronologiei dumneavoastră.

Log off

Aceasta este una dintre opțiunile mai largi disponibile și le oferă celor care o folosesc posibilitatea de a lăsa telefonul jos, de a citi o carte sau de a viziona un film, sau poate chiar de a ieși afară.

Cu toată seriozitatea, pentru unii, merită luat în considerare faptul că a avea un motiv pentru a părăsi o platformă de socializare ar putea reprezenta ocazia perfectă pentru a renunța cu totul.