• Andy Murray a vorbit deschis despre necesitatea de a se vaccina, susținând public obligativitatea vaccinării jucătorilor de tenis.
  • Tenisul este unul dintre sporturile în care rata de vaccinare între jucătorii profesioniști este destul de redusă.
  • El a schimbat apoi tonul în următoarea postare mulțumind științei, medicilor și lucrătorilor din domeniul sănătății.

Andy Murray a vorbit deschis despre necesitatea de a se vaccina, susținând public obligativitatea vaccinării jucătorilor de tenis. Scoțianul a primit un wild card la Australian Open, iar înainte de a pleca la antipozi, a decis să facă și al treilea vaccin.

Nu mulți dintre contemporanii săi îi împărtășesc punctul de vedere, tenisul fiind unul dintre sporturile în care rata de vaccinare între jucătorii profesioniști este destul de redusă, cel puțin din punct de vedere al raportărilor oficiale.

Marea majoritate a sportivilor de top nu au fost tocmai încântați de vaccin, mulți dintre ei amânând acest lucru cât mai mult timp posibil. Dacă Australian Open nu ar fi impus un mandat de vaccinare, marea majoritate dintre ei probabil că nu s-ar fi vaccinat. Lider de opinie în acest sens este chiar numărul 1 mondial Novak Djokovic.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Mesajul lui Andy Murray pe Twitter

Andy Murray a criticat acest lucru în trecut, acceptând în același timp că este vorba, în cele din urmă, de o alegere personală. Înainte de a zbura spre Australia, Murray a optat să facă o „doză de rapel”, anunțând acest lucru pe Twitter.

Modul în care a făcut-o însă a provocat zâmbete, dar și încruntări, Murray ironizându-i în mod public pe adepții teoriei conspirației care au prezentat vaccinurile ca fiind un mijloc de a injecta „microcipuri” în oameni. Murray a scris:

„Azi mi s-a injectat al treilea microcip”.

El a schimbat apoi tonul, mulțumind științei, medicilor și lucrătorilor din domeniul sănătății pentru munca depusă în timpul pandemiei:

„Știința este cea mai bună. Mulțumesc oamenilor de știință, mulțumesc medicilor și lucrătorilor din domeniul sănătății pentru munca incredibilă pe care o faceți”.

Britanicul este în prezent pe locul 134 în clasamentul ATP.