• Musk a atacat, de asemenea, directori de rang înalt ai Twitter pe platformă, a declanșat o avalanșă de critici la adresa principalului avocat al firmei, Vijaya Gadde.
  • În cadrul ședinței de vineri, angajații furioși s-au pronunțat împotriva vânzării și au cerut răspunsuri din partea companiei cu privire la modul în care va răspunde la un exod în masă anticipat al personalului.
  • Directorul general a răspuns că Twitter a avut întotdeauna grijă de angajații săi și că el crede că firma va continua să se preocupe de impactul său asupra lumii și a clienților săi și pe viitor.

Neliniștea a crescut în interiorul firmei din Silicon Valley de când Elon Musk a ajuns la un acord pentru a cumpăra compania. Angajații Twitter au criticat preluarea gigantului social media de către Elon Musk în cadrul unei ședințe de urgență a companiei.

Directorul general Parag Agrawal a organizat vineri o adunare generală la nivelul întregii companii, unde angajații îngrijorați s-au întrebat dacă locurile lor de muncă vor fi în siguranță odată ce antreprenorul Tesla va prelua controlul. Rapoartele privind neliniștea din interiorul firmei din Silicon Valley au crescut de când Musk a ajuns la un acord pentru a cumpăra compania, luni.

Cel mai bogat om din lume a fost de acord să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, preluând firma în proprietate privată într-o tranzacție șocantă care a divizat opiniile în întreaga lume. Sute de mii de utilizatori au renunțat deja la platformă în semn de protest, în timp ce cresc întrebările cu privire la faptul dacă Musk va permite persoanelor interzise – cum ar fi Donald Trump – să revină online.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Elon Musk a alimentat speculațiile potrivit cărora conturile interzise ar putea reveni în declarația sa de după anunțarea tranzacției. „Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul omenirii”, a spus el.

Între timp, s-a aflat, într-un raport al Wall Street Journal, că un apropiat al lui Musk i-a spus deja activistului de extremă dreapta Charles Johnson că își poate recupera contul atunci când șeful Tesla va prelua conducerea. Johnson a fost interzis de pe Twitter în 2015, după ce a strâns fonduri pe site pentru a „elimina” un activist Black Lives Matter.