• Aplicaţiile de slăbit câştigă tot mai mult teren din rândul tinerilor.
  • Iulia spune că  aplicaţiile dau rezultate dar doar pe termen scurt.
  • Specialiştii spun că o aplicaţie nu poate calcula regimul alimentar personalizat.
  • Adina Rusu, nutriţionist: Alimentaţia nu aduce doar calorii, ci şi nutrienţi.

Aplicaţiile online ţi-au acaparat viaţa în ultimul an. Pe lângă aplicaţiile din social media, cele de cumpărături sau cele bancare, mulţi tineri încearcă şi aplicaţii de slăbit.Poate o aplicaţie să înlocuiască nutriţionistul şi exerciţiile fizice?Ana a încercat în 3 ani peste 10 aplicaţii de slăbit şi îţi spune ce presupune un regim alimenatar calculat de aplicaţiile de slăbit.

Ana Constantin: „Foarte multe îţi alocă un buget de 700 de calorii, 600 de calorii, ceea ce înseamnă practic infometare de fapt. Dau rezultate, dar pe termen scurt. Pentru că din momentul în care nu mai stai să monitorizezi tot ceea ce mămânci şi nu mai stai să verifici câte calorii are fiecare masă pe care o iei. Brusc o să sari foarte uşor şi fără să-ţi dai seama de la 500 de calorii pe zi la 500 de calorii poate chiar pentru o masă.”

Organismul tău funcţionează diferit şi este aproape imposibil ca un mecanism de slăbire să funcţioneze la toate persoanele.Iulia este o altă tânără care şi-a dorit să slăbească, dar fără să treacă pe la nustriţionist.Ea a ales să încerce recomandările prietenelor ei pentru a găsi cea mai bună aplicaţie de slăbit.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Iulia Spânu: „Am avut prietene care au încercat anumite tipuri şi pot să spun că au slăbit 3 kilograme într-o săptămână. Pentru mine asta nu merge.”

Pentru a putea urma un program intens de slăbire, specialiştii îţi spun ai nevoie de mai mult decât o aplicaţie. Adina Rusu este nutriţionist îţi spune că aceste aplicaţii ar putea fi însă utile în monitorizarea unei diete alimentare, dacă este urmată la recomandările unui medic.

Adina Rusu, medic nutriţionist: „Astfel de regimuri extreme pot fi urmate doar în condiţiile în care sunt monitorizate de medici. Nici de cum nu se recomandă să urmăm astfel de regimuri noi acasă, doar folosind o aplicaţie.”

Îţi spun că alimentaţia nu este duşmanul organismului tău.Cu alimentaţie echilibrată şi în cantităţile potrivite, poţi obţine rezultate pe termen lung.

Adina Rusu, medic nutriţionist: „Alimentaţia nu ne aduce doar calorii, alimentaţia ne aduce nutrienţi de care organismul are nevoie. Prin urmare ar trebui să depăşim concepţia că alimentaţia înseamnă doar energie pentru organismul nostru. Fie ne documentăm noi mai bine şi încercăm să ne corectăm alimentaţia, fie apelăm la un specialist, astfel încât să reuşim să obţinem rezultate pe termen lung.”