• Un bărbat nu poate rămâne gravid pentru că nu are uter și nu face ovule“, a comentat un bărbat
  • Afirmația a fost sancționată de Twitter, iar bărbatul s-a ales cu blocarea contului pentru 12 ore

„Bărbatul n-are uter și nu face ovule, de aceea nu poate rămâne gravid“. Este o afirmație aspru taxată de rețeaua Twitter.

Cuvintele sunt ale unui politician spaniol din partidul de extremă dreapta Vox. Francisco Jose Contreras a dat share pe Twitter unui articol despre un bărbat trans care a născut o fetiță. Comentariul său a fost: „Un bărbat nu poate rămâne gravid pentru că nu are uter și nu face ovule“.

Imediat, Twitter l-a informat că a încălcat regulile sale cu comentariu care îndeamnă la ură și i-a blocat contul pentru 12 ore. O încălcare repetată a regulilor poate duce la blocarea definitivă, a fost avertizarea rețelei. Discriminările pe bază de religie, orientare sexuală, vârstă sau rasă sunt interzise de rețelele sociale. Fanii lui Contreras au lansat campania #unbarbatnupoatefigravid, că răspuns.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

CITEȘTE ȘI „Femeile au vagin și nu sunt la fel de puternice ca bărbații”. Afirmația pentru care o studentă a fost sancționată disciplinar

„Vom continua să spunem adevărul despre natura umană. Adevărul nu e discurs bazat pe ură, e biologie“, spune spaniolul.

În ianuarie, Twitter a blocat o zi contul oficial al partidului Vox după ce grupul a spus că rata înaltă a criminalității din Spania li se datorează imigranților din Africa de Nord.

România este considerată o țară ostilă minorităților sexuale. O asociație care protejează drepturile gay, Europe-ILGA, plasează Romania pe locul 38 din 49 de țări europene. Moldova este mai bine văzută decât România. Moldovenii acordă mai multe libertăți persoanelor transgender, cum ar fi schimbarea numelui și genului în buletin.