• Cristiano Ronaldo a cerut ca Juventus să-i plătească o sumă de 19,9 milioane de euro (17 milioane de lire sterline), după ce și-a consultat avocații în această privință.
  • Cererea lui Ronaldo vine la o săptămână după ce întregul consiliu de administrație al lui Juventus a demisionat.
  • Cererea lui Ronaldo vine în contextul în care clubul saudit Al Hilal a înaintat o propunere de transfer pentru atacant, pentru a rivaliza cu o ofertă anterioară făcută de rivalii lor interni Al Nassr.

Cristiano Ronaldo a cerut ca Juventus să-i plătească o sumă de 19,9 milioane de euro (17 milioane de lire sterline), după ce și-a consultat avocații în această privință. Cererea vine după ce superstarul portughez și-a încheiat de comun acord relația cu Manchester United la începutul acestei luni, în urma interviului său bombă cu Piers Morgan. Cu toate acestea, este puțin probabil ca orice decizie cu privire la un nou club să fie rapidă, deoarece a trecut complet la modul internațional și își propune să doboare mai multe recorduri diferite la Cupa Mondială.

Marile cluburi europene s-au detașat de o mutare, inclusiv Real Madrid – unde atacantul este deținătorul recordului de goluri din toate timpurile – care nu este interesată de un retur senzațional pentru Ronaldo. Sporting Lisabona s-a detașat și ea de o revenire a lui Ronaldo, alături de Bayern Munchen. Ieșirea lui Ronaldo de la United înseamnă că acesta nu mai primește un salariu la nivel de club, acordul privind plecarea sa de pe Old Trafford însemnând că a renunțat la cele șapte luni de salariu rămase din contractul său inițial până în vara anului 2023.

Acum, Gazzetta dello Sport susține că Ronaldo a cerut ca Juventus, pe care a părăsit-o pentru United în 2021, să-i plătească un acord încheiat în timpul pandemiei COVID, dar care nu a fost făcut public. Într-adevăr, înțelegerea nu a fost raportată la bursă sau în bilanțul clubului.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Cererea lui Ronaldo vine la o săptămână după ce întregul consiliu de administrație al lui Juventus a demisionat; președintele Andrea Agnelli, vicepreședintele Pavel Nedved și directorul general Maurizio Arrivabene s-au numărat printre numeroșii membri de rang înalt ai consiliului de administrație al lui Juve care au plecat din funcțiile lor.

S-a sugerat că demisiile în masă au fost legate de implicarea consiliului de administrație în ancheta Prisma, care este analizată de Procuratura din Torino. Ancheta ar implica, se pare, 15 persoane diferite de la Juventus și se referă la presupuse falsuri contabile și manipulări de piață. Luna trecută, Juventus a negat orice abatere după ce acuzațiile au apărut în urma unei examinări a situațiilor financiare ale clubului. După ce a câștigat nouă titluri succesive în Serie A între 2012 și 2020, Juve a terminat pe locul patru în ultimele campanii. În ultimele trei ediții ale Ligii Campionilor, nu au trecut de faza 16-imilor de finală. În prezent, se află pe locul al treilea în topul italian, după Napoli și AC Milan, și a fost eliminată din Liga Campionilor în faza grupelor în octombrie.

Cererea lui Ronaldo vine în contextul în care clubul saudit Al Hilal a înaintat o propunere de transfer pentru atacant, pentru a rivaliza cu o ofertă anterioară făcută de rivalii lor interni Al Nassr. Ministrul Sportului din această națiune, Prințul Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, a declarat deja pentru Sky News că ar saluta sosirea lui Ronaldo în campionatul național.