• LinkedIn a anunțat din mai că își va închide serviciul chinez de căutare a unui loc job.
  • Șomajul în rândul tinerilor chinezi este de 21,3 la sută.
  • Tinder nu vrea să devină noul Linkedln din China.

LinkedIn s-a retras din China, iar tineri de acolo apelează la Tinder pentru a căuta locuri de muncă.
Problema este că Tinder nu vrea să se întâmple asta, iar cei care caută beneficii în locul dragostei pot fi scoși din rețea, scrie Insider.

Tinerii profesioniști au găsit o modalitate nouă de a-și face publica disponibilitatea de a lucra, folosind profilurile Tinder pentru a-și crea o rețea și a-și lansa cariera după ce LinkedIn a fost retras din țară, a raportat publicația de știri chineză Sixth Tone.

Pe 8 mai, CEO-ul LinkedIn, Ryan Roslansky, a distribuit angajaților o postare pe blog, anunțând reduceri de locuri de muncă și planuri de a renunța treptat la serviciul local de rețele profesionale numit InCareer în China până pe 9 august, invocând „schimbări în comportamentul clienților și creștere mai lentă a veniturilor”. Acest lucru nu ar fi putut veni într-un moment mai dificil pentru mulți absolvenți și tineri profesioniști, deoarece, potrivit Biroului Național de Statistică, rata șomajului în rândul tinerilor din China a atins un maxim istoric de 21,3% în iunie.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Tinder devine un loc de recrutare


O absolventă de modă în vârstă de 22 de ani din Beijing a declarat publicației că a aplicat pentru mai mult de 30 de posturi în mod convențional, folosind e-mailul și site-urile de locuri de muncă în zadar, înainte de a-și schimba selfie-urile Tinder cu mesaje cu caractere roșii mari, pe care scria „ Are cineva lipsă de muncitori? În prezent caut un loc de muncă. Angajează-mă.” Alt utilizator oferă șase sfaturi, inclusiv sugestii conform cărora utilizatorii ar trebui să se potrivească numai cu bărbați din industria specifică de care sunt interesați, să înceapă conversații întrebând despre job și să-și împărtășească treptat problemele înainte de a cere sfatul partenerului. La sfârșitul postării, Un purtător de cuvânt de la Tinder a declarat pentru Sixth Tone că acest comportament ar putea încălca regulile comunității platformei lor.

Citește și: