• Trump a fost suspendat permanent de Twitter sub proprietatea sa anterioară, din cauza riscului de a incita și mai mult la violență în urma revoltelor din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu.
  • Revenirea lui Trump, în vârstă de 76 de ani, pe platformă vine la doar câteva săptămâni după ce achiziția Twitter de către Musk a devenit oficială.
  • La momentul respectiv, compania a avertizat că alte încălcări ale politicilor sale vor duce la suspendarea permanentă a contului @realDonaldTrump”.

Fostul președinte Donald Trump a revenit sâmbătă seară pe Twitter, la aproape doi ani după ce a fost suspendat definitiv de platformă în urma unei revolte violente la Capitoliul american, în care susținătorii săi au luat cu asalt clădirea în timp ce legislatorii numărau voturile Colegiului Electoral care certificau victoria președintelui ales Joe Biden în alegerile din noiembrie.

Directorul general al Twitter, Elon Musk, a declarat că contul lui Trump va fi restabilit în urma unui sondaj pe Twitter inițiat de acesta. Oamenii au vorbit. Trump va fi restabilit. Vox Populi, Vox Dei”, a scris Musk pe Twitter. Contul lui Trump a fost activat la scurt timp după aceea.

Revenirea lui Trump, în vârstă de 76 de ani, pe platformă vine la doar câteva săptămâni după ce achiziția Twitter de către Musk a devenit oficială. În luna mai, directorul general al Tesla, în vârstă de 51 de ani, a declarat că va anula interdicția permanentă împotriva lui Trump dacă achiziția platformei, planificată la acea vreme, va merge mai departe.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
TAYLOR SWIFT BATE RECORDURILE SPOTIFY
TIKTOK AR PUTEA FI INTERZIS ÎN SUA PÂNĂ ÎN 2025
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT

Interdicțiile permanente ar trebui să fie extrem de rare și să fie într-adevăr rezervate pentru conturile care sunt roboți, sau conturi de escrocherie, de spam… Cred că nu a fost corect să îl interzicem pe Donald Trump”, a declarat Musk la o conferință, potrivit unui raport CNBC. Cred că a fost o greșeală, pentru că a înstrăinat o mare parte a țării și nu a dus în cele din urmă la faptul că Donald Trump nu a avut o voce”.

Contul lui Trump a fost blocat pentru prima dată timp de 12 ore pe 6 ianuarie 2021, la doar câteva ore după ce au început revoltele, când platforma a anunțat că va elimina trei dintre tweet-urile președintelui de atunci pentru încălcări repetate și grave ale politicii noastre de integritate civică”.

La momentul respectiv, compania a avertizat că alte încălcări ale politicilor sale vor duce la suspendarea permanentă a contului @realDonaldTrump”.

Compania a dat curs acestei decizii câteva zile mai târziu, anunțând: După o analiză atentă a tweet-urilor recente de pe contul @realDonaldTrump și a contextului din jurul acestora, am suspendat permanent contul din cauza riscului de incitare suplimentară la violență”.