Donald Trump revine pe Twitter la aproape 2 ani după ce a fost interzis în urma unui sondaj al lui Elon Musk

(FILES) In this file photo illustration taken on August 10, 2020, the Twitter account of US President Donald Trump is displayed on a mobile phone in Arlington, Virginia. - Trump's once-blocked Twitter account reappeared on the platform on November 19, 2022, minutes after company owner Elon Musk announced he was lifting the 22-month suspension on the former president over incitement of violence. Trump's account -- dormant since days after the January 6, 2021 riot at the US Capitol by his supporters -- was visible to users after Musk tweeted that "Trump will be reinstated" following a poll on the subject. (Photo by Olivier DOULIERY / AFP)

Fostul președinte Donald Trump a revenit sâmbătă seară pe Twitter, la aproape doi ani după ce a fost suspendat definitiv de platformă în urma unei revolte violente la Capitoliul american, în care susținătorii săi au luat cu asalt clădirea în timp ce legislatorii numărau voturile Colegiului Electoral care certificau victoria președintelui ales Joe Biden în alegerile din noiembrie.

Directorul general al Twitter, Elon Musk, a declarat că contul lui Trump va fi restabilit în urma unui sondaj pe Twitter inițiat de acesta. Oamenii au vorbit. Trump va fi restabilit. Vox Populi, Vox Dei”, a scris Musk pe Twitter. Contul lui Trump a fost activat la scurt timp după aceea.

Revenirea lui Trump, în vârstă de 76 de ani, pe platformă vine la doar câteva săptămâni după ce achiziția Twitter de către Musk a devenit oficială. În luna mai, directorul general al Tesla, în vârstă de 51 de ani, a declarat că va anula interdicția permanentă împotriva lui Trump dacă achiziția platformei, planificată la acea vreme, va merge mai departe.

Interdicțiile permanente ar trebui să fie extrem de rare și să fie într-adevăr rezervate pentru conturile care sunt roboți, sau conturi de escrocherie, de spam… Cred că nu a fost corect să îl interzicem pe Donald Trump”, a declarat Musk la o conferință, potrivit unui raport CNBC. Cred că a fost o greșeală, pentru că a înstrăinat o mare parte a țării și nu a dus în cele din urmă la faptul că Donald Trump nu a avut o voce”.

Contul lui Trump a fost blocat pentru prima dată timp de 12 ore pe 6 ianuarie 2021, la doar câteva ore după ce au început revoltele, când platforma a anunțat că va elimina trei dintre tweet-urile președintelui de atunci pentru încălcări repetate și grave ale politicii noastre de integritate civică”.

La momentul respectiv, compania a avertizat că alte încălcări ale politicilor sale vor duce la suspendarea permanentă a contului @realDonaldTrump”.

Compania a dat curs acestei decizii câteva zile mai târziu, anunțând: După o analiză atentă a tweet-urilor recente de pe contul @realDonaldTrump și a contextului din jurul acestora, am suspendat permanent contul din cauza riscului de incitare suplimentară la violență”.

Exit mobile version