• Don Lemon și Tucker Carlson au fost amândoi excluși de la slujbele de la CNN și Fox News pe 24 aprilie.
  • Carlson a anunțat marți că își va aduce emisiunea pe Twitter.
  • În timp ce Musk a încercat să rezolve preocupările politice, l-a contactat pe Lemon pentru a-i sugera să facă același lucru.

Elon Musk a contactat fostul gazdă CNN Don Lemon pentru a-i sugera să înceapă o nouă emisiune pe Twitter, la câteva zile după ce gazda starului Fox News, Tucker Carlson, și-a anunțat propriile planuri de a face acest lucru, scrie Business Insider.

Lemon și Carlson, gazde de știri TV de multă vreme, au fost amândoi concediați brusc pe 24 aprilie. Vestea plecării lui Lemon a venit la scurt timp după ce un raport de la Variety a susținut că acesta a avut un comportament misogin – el a negat ulterior aceste acuzații.

Săptămâna aceasta, Musk a răspuns la tweet-ul lui Lemon din 24 aprilie – ziua în care atât el, cât și Carlson au fost înlăturați, spunând: „Te-ai gândit să-ți faci emisiunea pe această platformă? Poate că merită încercat. Publicul este mult mai mare”. Invitația a venit la scurt timp după ce Musk a postat o explicație despre refugiul lui Carlson pe platformă, aparent încercând să rezolve preocupările cu privire la brandingul de dreapta.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

„Pe această platformă, oamenii sunt capabili să interacționeze, să critice și să respingă orice se spune”, a spus CEO-ul Twitter. „Sper ca mulți alții, în special din stânga, să aleagă să fie creatori de conținut pe această platformă.”

Nu este clar de ce fosta gazdă Fox News a fost concediată. Vestea a venit în urma acordului companiei în valoare de 787,5 milioane de dolari pentru defăimare cu producătorul de mașini de vot Dominion. Procesul spunea că Fox News a difuzat afirmații nefondate despre mașinile Dominion care au schimbat voturile pentru președintele de atunci Donald Trump cu Joe Biden. Dominion a adunat transcrieri care au arătat cum Carlson și alte gazde au promovat această teorie a conspirației.

Citește și: