• Ucraina se află de câteva săptămâni în Top 4 cu piesa Heart of Steel a duo-ului Tvorchi.
  • Organizatorii au preferat Marea Britanie din cauza incertitudinilor legate de conflict.
  • Prestația lor în cea de-a doua semifinală de joi seară ar putea zgudui din nou lucrurile.

Va fi Ucraina din nou favorizată de Europa? La un an după ce a câștigat Eurovision 2022, țara lovită de invazia rusă se află de câteva săptămâni în Top 4 cu piesa Heart of Steel a duo-ului Tvorchi. Întrebarea este dacă, la 15 luni de la începutul conflictului în curs de desfășurare, țara lui Zelensky ar putea obține o dublă în finala din 13 mai de la Liverpool, scrie BFMTV.

Umbra războiului planează asupra acestei a 67-a ediții, care ar fi trebuit să fie găzduită de Kiev după victoria sa din 2022. Organizatorii au preferat Marea Britanie din cauza incertitudinilor legate de conflict, dar, așa cum a anunțat Liverpool, Ucraina va fi în centrul festivităților. Iar Tvorchi se află de luni de zile pe locul al treilea în clasamentul pariorilor – nu fără a fi retrogradat pentru scurt timp pe locul al patrulea de către candidatul francez La Zarra.


Prestația lor în cea de-a doua semifinală de joi seară ar putea zgudui din nou lucrurile. Și nu riscă să o facă, deoarece prestația lor nu va fi supusă la vot: în calitate de câștigătoare a ediției precedente, Ucraina este calificată automat în finală.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Citește și: