• Mercedes a spus că persoanele implicate în împușcătură erau angajați de un furnizor extern de servicii.
  • Poliția a scris pe Twitter: „În prezent, există o operațiune de poliție în incinta fabricii. Poliția și lucrătorii de salvare sunt de serviciu.”
  • Lucrările întinse din Sindelfingen angajează aproximativ 35.000 de lucrători.

Două persoane au murit după un atac la o fabrică Mercedes Benz din Germania, a anunțat producătorul auto, scrie Sky News. Un suspect în vârstă de 53 de ani a fost reținut după împușcătura din Sindelfingen, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului din orașul Stuttgart din apropiere. Forțele au declarat anterior că o persoană a murit și una a fost grav rănită. Nu este clar dacă persoana care a fost rănită este al doilea angajat care a fost ucis.

Mercedes a spus că persoanele implicate în împușcătură erau angajați de un furnizor extern de servicii. Poliția a primit primele apeluri de urgență în jurul orei 7:45, ora locală, joi, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției pentru agenția de presă germană dpa.

Motivul atacului este neclar. Poliția a scris pe Twitter: „În prezent, există o operațiune de poliție în incinta fabricii. Poliția și lucrătorii de salvare sunt de serviciu. Nu există niciun pericol pentru populație”. Mercedes Benz a confirmat anterior că un incident a avut loc în Sindelfingen. Compania a declarat într-un comunicat: „Suntem în contact cu autoritățile și încercăm să lămurim faptele. Siguranța angajaților este pe primul loc”.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Lucrările întinse din Sindelfingen angajează aproximativ 35.000 de lucrători care produc sedanuri de lux Clasa E și Clasa S și coupe-uri CLS și GLC, potrivit site-ului web al companiei. De asemenea, găzduiește departamente de planificare, achiziții și dezvoltare și proiectare.

Citește și: