• Republicanii din Camera Reprezentanților au dezvăluit ceea ce ei spun că sunt înregistrări ale unor plăți în valoare de 10 milioane de dolari.
  • Președintele Comisiei de supraveghere, James Comer, a declarat că rudele lui Joe Biden au folosit numele familiei pentru a se îmbogăți.
  • Casa Albă a calificat raportul drept „insinuări nefondate”.

Republicanii din Camera Reprezentanților au dezvăluit ceea ce ei spun că sunt înregistrări ale unor plăți în valoare de 10 milioane de dolari (8 milioane de lire sterline) către membri ai familiei Biden din partea unor entități străine, scrie BBC.

Președintele Comisiei de supraveghere, James Comer, a declarat că rudele lui Joe Biden au folosit numele familiei pentru a se îmbogăți, iar președintele a fost „implicat”. Raportul în sine nu susține aceste afirmații și nici nu îl implică pe Biden. Acesta nu invocă un comportament ilegal. Casa Albă a calificat raportul drept „insinuări nefondate”.

Liderii republicani s-au angajat să îl investigheze în mod agresiv pe Biden, administrația sa și familia sa atunci când au preluat controlul Camerei Reprezentanților din SUA în alegerile de la mijlocul mandatului de anul trecut. Comer s-a confruntat cu presiuni din interiorul partidului său pentru a face publice concluziile anchetei în curs de desfășurare a Comisiei de supraveghere a Camerei privind familia Biden.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În ianuarie, el a declarat că va investiga „traficul de influență” al familiei Biden.

Cum arată raportul

Raportul de miercuri este cel mai detaliat bilanț de până acum a ceea ce republicanii din Cameră spun că au descoperit. Raportul de aproximativ 30 de pagini a detaliat ceea ce legislatorii spun că sunt diverse companii și înregistrări financiare legate de membri ai familiei dlui Biden, inclusiv de fiul său, Hunter Biden, și de nora sa, Hallie Biden.

Raportul conține înregistrări ale tranzacțiilor bancare, obținute prin citație, despre care legislatorii republicani susțin că au legătură cu România și China.

„Credem că președintele a fost implicat în acest lucru încă de la început. Evident, vom continua să căutăm”, a declarat miercuri Comer reporterilor.

Raportul nu indică plăți către Biden. Nici nu oferă dovezi explicite care să susțină afirmația centrală a legislatorilor republicani, potrivit căreia familia Biden a căutat să se îmbogățească folosind numele familiei sau că aceste afaceri l-au influențat pe Biden.

Citește și: