• Înainte de a retweet-ui afirmația nefondată, noul proprietar al Twitter spusese că platforma nu poate deveni un infern liber pentru toți.
  • Ulterior, Musk și-a șters tweet-ul după ce acesta a devenit rapid un punct de atracție pentru critici.
  • Musk a declarat săptămâna aceasta că și-a dat seama că Twitter nu poate deveni un infern în care se poate spune orice fără consecințe.

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, a postat duminică pe Twitter – și ulterior a șters – o teorie a conspirației despre noaptea în care soțul președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a fost atacat.

Comentariile lui Musk au evidențiat îngrijorările legate de viitorul platformei, după ce acesta a promis că nu va deveni un infern al tuturor”.

Cel care s-a autodeclarat absolutist al libertății de exprimare, a răspuns fostului candidat democrat la președinția SUA, Hillary Clinton, care a scris pe Twitter despre republicanii care promovează teorii ale conspirației nefondate și despre atacul violent asupra lui Paul Pelosi, care a avut loc vineri în San Francisco.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Există o posibilitate infimă ca această poveste să fie mai mult decât pare, i-a spus dl Musk dnei Clinton, atașând un link către articolul, care nu mai este accesibil, al publicației conservatoare Santa Monica Observer.

Săptămânalul a publicat în trecut teorii ale conspirației, inclusiv că o dublură a lui Clinton a fost trimisă la o dezbatere cu Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016, potrivit Los Angeles Times. Ulterior, Musk și-a șters tweet-ul după ce acesta a devenit rapid un punct de atracție pentru criticii care s-au arătat nervoși cu privire la direcția în care intenționează să ducă Twitter.

Tweeturile sale sincere și controversate au creat probleme în trecut, iar el a promis că va reduce moderarea conținutului, bazându-se mai mult pe algoritmi computerizați decât pe monitori umani. Conservatorii spun că moderarea din trecut a atacat în mod nedrept opiniile lor.

Într-un mesaj menit să îi liniștească pe agenții de publicitate de pe Twitter în legătură cu conducerea sa, Musk a declarat săptămâna aceasta că și-a dat seama că Twitter nu poate deveni un infern în care se poate spune orice fără consecințe.

Dar detractorii avertizează că, în lipsa unor standarde, piața digitală a orașului din lume riscă să devină inundată de dezinformare, cu posibile consecințe periculoase pentru democrație și sănătatea publică.

Clinton: Teoriile conspirației fac ca oamenii să fie uciși și nu ar trebui să le amplificăm. Proprietarul Twitter: Dar v-ați gândit la această teorie a conspirației?, a scris politologul Seth Masket, de la Universitatea din Denver, după tweetul de duminică al lui Musk.