Elon Musk spune că interzicerea lui Donald Trump pe platforma Twitter a fost o greșeală gravă

Twitter feed of the President of the USA Donald Trump is seen displayed on a phone screen with American flag in the background in this illustration photo taken on August 2, 2020. President of the USA Donald Trump said that Chinese app TikTok will be banned in the United States. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)

Decizia Twitter de a-l interzice pe fostul președinte american Donald Trump a fost o greșeală gravă”, susține Elon Musk.

Noul proprietar și CEO al Twitter a explicat vineri, într-un răspuns pe platformă, că restabilirea contului lui Trump săptămâna trecută a fost, în opinia sa, o chestiune de justiție mai mult decât o încercare de a-l recupera pe Trump ca utilizator. De când Trump a fost reintegrat pe Twitter, el nu a mai folosit încă platforma care i-a servit anterior drept instrument de comunicare publică.

Sunt de acord cu faptul că Trump nu mai scrie pe platformă”, a scris Musk vineri. Important este că Twitter corectează o greșeală gravă prin interzicerea contului său, în ciuda faptului că nu a încălcat legea sau termenii serviciului”.

Congresul SUA a format o comisie specială pentru a determina tipul și numărul exact de legi pe care Trump le-a încălcat prin acțiunile sale din 6 ianuarie 2020, ziua în care a încercat să perturbe tranziția puterii prezidențiale către actualul președinte Joe Biden. Luna trecută, comisia a propus în instanță că Trump a încălcat legea prin obstrucționarea unei proceduri oficiale a Congresului și conspirație pentru fraudarea poporului american, printre alte acuzații.

În ceea ce privește scoaterea lui Trump de pe platformă în 2020, Musk susține că această mișcare a avut un efect negativ asupra platformei. Deplatformarea unui președinte în exercițiu a subminat încrederea publică în Twitter pentru jumătate din America”, a scris Musk. Într-un alt răspuns, el a adăugat: Twitter, ca platformă, trebuie să fie corectă pentru toți”.

Exit mobile version