- Este posibil ca directorul general Tesla să facă acest lucru prin introducerea de taxe pe platformă și prin reducerea costurilor pentru ca tranzacția să fie viabilă din punct de vedere financiar.
- Săptămâna trecută, Musk le-ar fi spus băncilor care finanțează achiziția sa de 44 de miliarde de dolari că ar putea reduce salariile directorilor și consiliilor de administrație și că ar putea dezvolta noi modalități de monetizare a tweet-urilor.
- În perioada premergătoare tranzacției, Musk a declarat că va elimina salariile membrilor consiliului de administrație al Twitter dacă oferta sa pentru companie va avea succes.
Elon Musk, care a încheiat recent un acord pentru a cumpăra Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari (34,5 miliarde de lire sterline), ia în considerare perceperea unei taxe „ușoare” pentru utilizatorii comerciali și guvernamentali.
Cel mai bogat om din lume plănuiește să preia gigantul social media în regim privat și, în mod evident, nu crede în oferirea de lucruri pe gratis.
„În cele din urmă, căderea francmasonilor a fost că au oferit serviciile lor de lapidare pe gratis”, a declarat Musk într-un tweet de miercuri. El a continuat spunând că Twitter va fi întotdeauna gratuit pentru utilizatorii ocazionali, dar utilizatorii comerciali și guvernamentali ar putea avea un ușor cost. Răspunzând la un tweet al cofondatorului Airbnb, Joe Gebbia, Musk a spus că unele venituri sunt mai bune decât niciunul!
Directorul executiv al Tesla a acceptat să cumpere Twitter într-o tranzacție finanțată cu 21 de miliarde de dolari din banii săi, alte 12,5 miliarde de dolari împrumutate din acțiunile sale la Tesla și restul constituit din împrumuturi de la bănci.
Twitter a raportat o pierdere operațională de 128 de milioane de dolari la venituri de 1,2 miliarde de dolari în ultimul său trimestru din acest an. Musk a precizat anterior că interesul său în companie nu are nicio legătură cu profitabilitatea acesteia, dar costurile estimate la 1 miliard de dolari în dobânzi aferente finanțării tranzacției îș vor face totuși pe miliardar să ajungă la pragul de rentabilitate.