• Facebook luptă cu dezinformarea
  • Facebook a șters 1,3 miliarde de conturi false între octombrie și decembrie
  • Compania susține că are 35.000 de oameni care lucrează să oprească dezinformarea
  • Au fost șterse și 12 milioane de postări legate de Covid-19

Facebook a șters 1,3 miliarde de conturi de pe rețeaua de socializare. Este o luptă continuă pe care o duce cu dezinformarea. Cu siguranță te-ai lovit și tu de postări de fake news.

Facebook a anunțat astăzi că a șters 1,3 miliarde de conturi false în perioada octombrie – decembrie 2020. E clar că nu se joacă în lupta cu dezinformarea: 35.000 de angajați are Facebook în acest moment care lucrează doar pentru a stopa dezinformarea de pe platformă.

Cu conturile false au venit și postări de tip fake news, iar Facebook spune că a șters 12 milioane astfel de mesaje și postări cu privire la pandemia de Covid și vaccin. Iar această luptă cu fake news-ul cu siguranță va continua.

Recomandări

UE COOPEREAZĂ CU MOLDOVA
FLACĂRA OLIMPICĂ AJUNGE LA CANNES
CÂȚI BANI FACI DIN YOUTUBE
PIAȚA AUTO CREȘTE ÎN ROMÂNIA
CUM VA FI VREMEA
MERKEL ÎȘI PUBLICĂ MEMORIILE

Putem să ne gândim că nu este o întâmplare, având în vedere că Zuckerberg urmează să dea explicații în fața autorităților din Statele Unite. Pe 25 martie va avea loc o audiere la Comitetul pentru Energie și Comerț al Camerei reprezentanților a Statelor Unite.

Vor fi audiați Mark Zuckerberg, șeful Google Sundar Pichai și CEO-ul Twitter, Jack Dorsey. Toți vor trebui să dea explicații cu privire la felul în care platformele lor încearcă să stopeze fake news-ul. Așa că anunțul facut de Facebook cu privire la conturile șterse vine la momentul oportun. E ca și cum Zuckerberg ar răspunde deja la prima întrebare a parlamentarilor americani.