• Funcția „poke” (ciupește) a fost ascunsă în ultimii ani, însă acum revine pentru utilizatorii din întreaga lume.
  • Meta spune că a înregistrat o creștere a utilizării funcției după ce a făcut-o din nou vizibilă.
  • Funcția „poke” este ideală pentru a te (re)conecta cu oamenii pe care-i cunoști în realitate și cu care n-ai mai vorbit de ceva timp.

Facebook readuce la viață funcția Poke, pe care, aparent, Generația Z și Milenialii o iubesc, scrie Business Insider.

Din punct de vedere tehnic, funcția nu a dispărut cu adevărat niciodată, însă a fost foarte bine ascunsă de Facebook, astfel încât să fie găsită doar prin căutarea manuală a comenzii.

Meta a anunțat că a făcut o schimbare în design la începutul anului 2024, prin care a făcut funcția Poke mai vizibilă. Noul design al platformei va afișa funcția chiar în bara de căutare.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Meta spune că funcția a înregistrat de 13 ori mai multe utilizări după schimbarea design-ului.

În mod surprinzător, Meta a dezvăluit că peste 50% din noile Poke-uri au fost făcute de utilizatori cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani – Gen. Z și Mileniali. Meta spune că „au fost probabil prea tineri pentru a fi pe Facebook în perioada de glorie inițială a funcției Poke”.

Poke a fost una dintre cele mai vechi funcții de semnătură ale Facebook, lansată chiar înainte de News Feed. Celebra „ciupitură” a fost detronată la un moment dat de alte funcții. Oamenii au crezut, probabil, că este prea ciudată sau prea provocatoare, sau că pur și simplu există modalități mai bune de a comunica.

„Poke” e modalitatea perfectă, fără efort, de a te reconecta cu un prieten de pe Facebook pe care nu l-ai mai văzut de ceva vreme. Este un pic nostalgic și surprinzător, puțin obraznic, dar prietenos – iar Facebook are nevoie disperată de așa ceva, o metodă utilă de a te băga în seamă cu oamenii pe care îi cunoști în realitate și cu care n-ai mai vorbit de mult, concluzionează Business Insider.

Citește și