• România construiește cea mai mare bază militară din Europa de Sud-Est.
  • Costul bazei militare de la Kogălniceanu este estimat la 2,5 miliarde de euro.
  • Baza militară din Constanța va găzdui 10.000 de militari.
  • Ciolacu: România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie.
  • Ciolacu: Va fi o investiţie de aproape 400 de milioane de euro.
  • Ciolacu a dat asigurări că ţara noastră nu va fi atacată de Rusia.
  • 50 de soldați ucraineni vor fi instruiți în România.
  • Iohannis a aprobat tranzitarea donațiilor militare din Finlanda către Ucraina.

Primul „oraș NATO” din lume se construiește în România. Începe construcția celei mai mari baze NATO din Europa de Est. Noua bază va fi tot la Mihail Kogălniceanu și va costa peste 2,5 miliarde de euro. Baza va găzdui 10.000 de militari, va avea platforme pentru armament, piste, hangare pentru avioanele militare, dar și școli, grădinițe, magazine și chiar un spital. Proiectul va fi gata în aproximativ 20 de ani.


Chiar dacă va fi una dintre cele mai mari baze militare din Europa, aceasta nu o va depăși pe cea americană din Germania. În Baza Aeriană Ramstein, trăiesc şi lucrează peste 50.000 de militari americani şi peste 5.000 de angajați civili de peste ocean. Marcel Ciolacu ne dă motive de laudă. România va avea și cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniție, la care va fi partener şi UE, anunță premierul. E o investiție de peste 400 de milioane de euro.

Cu vești mari vine și Iohannis- în România vor ajunge 50 de militari ucraineni. Armata României îi va instrui pe ucraineni pe navele primite din Finlanda, apoi echipamentele vor fi livrate Ucrainei. Iohannis a anunțat că donațiile militare finlandeze vor tranzita teritoriul nostru – ca să ajungă în Ucraina. O decizie care a fost dezbătută și la sfârșitul anului trecut.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Citește și