• X este plin de postări hilare ale oamenilor care speculează despre revenirea lui Sam Altman la OpenAI.
  • Oamenii postează meme-uri și clipuri din filme și emisiuni de televiziune care transmit o „întoarcere eroică”.
  • Altman a fost concediat din funcția de CEO vineri, dar discuțiile pentru a-l aduce înapoi au început încă de sâmbătă.

La doar o zi după ce consiliul de administrație al OpenAI l-a concediat pe directorul general, Sam Altman, în vârstă de 38 de ani, începuseră deja discuțiile pentru a-l readuce la bord, scrie Business Insider.

Un oficial de rang înalt din cadrul companiei a trimis aseară târziu o notă angajaților în care se declara „optimist” în privința readucerii lui Altman și a celor câtorva angajați de rang înalt care au plecat în semn de solidaritate cu el, înapoi în companie.

De atunci, utilizatorii rețelelor de socializare au anticipat revenirea lui Altman în birourile OpenAI prin postarea de meme-uri și clipuri din filme și emisiuni de televiziune care evidențiază arhetipul clasic al „călătoriei eroului”. Acela în care „eroul” pornește într-o călătorie, se confruntă cu o provocare, învață o lecție și iese victorios și, în mod ideal, un pic mai luminat.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Unii spun că este o metaforă pentru experiența umană. În acest weekend, însă, este o metaforă pentru ceea ce înseamnă să conduci una dintre cele mai mari companii de inteligență artificială din Silicon Valley.

Iată câteva dintre cele mai amuzante postări pe care Business Insider le-a găsit pe X și care fac referire la posibila revenire a lui Altman:

Sam Altman dansează în rolul lui David Byrne

Un utilizator X care poartă numele Thinkwert a postat un clip vechi cu muzicianul scoțian David Byrne repetând mișcări de dans pentru filmul Stop Making Sense, ca o comparație cu Altman exersându-și intrarea înapoi în birourile OpenAI.

Sam Altman exersând cum va intra înapoi în birourile OpenAI luni dimineață.

Sam Altman intră ca Ari Gold din Entourage

Daniel Merja de la Founders Committee Ventures a postat un clip din serialul de televiziune Entourage, în care personajul Ari Gold este reangajat de agenția de talente de la care a fost concediat și se întoarce la birou cu un pistol de paintball – și cu o răzbunare.

Sam Altman alergând ca fostul antrenor emblematic al UNC, Roy Williams

Un utilizator X a postat un clip cu echipa de baschet masculin a Universității North Carolina care sărbătorește în vestiar după o victorie împotriva rivalului Duke University în 2012. Clipul îl arată pe fostul antrenor Roy Williams intrând în vestiar în aplauzele extaziate ale jucătorilor.

„POV: Sam Altman se întoarce luni la biroul OpenAI”.

Sam Altman folosește ChatGPT pentru a-și anunța revenirea

Este normal ca Altman să-și externalizeze memoriul de revenire la ChatGPT, nu-i așa?

Citește și