- Giganții tech au profitat timp de patru ani de traficul generat de Donald Trump
- Înaintea finalului de mandat, Big Tech își spală păcatele în fața publicului
- Vitalie Eșanu, fondator VoteMeApp: „Long-term, democrația sau politicul va avea și mai multe probleme, încercând să exploateze sistemul informațional pentru a acapara puterea”
Giganții din tehnologie stau la rând să-i intre în grații lui Joe Biden. Trump a fost redus la tăcere de platformele, care până mai ieri, îl ajutau să își răspândească ideile. Lumea întreagă încă e împărțită în două tabere, după suspendarea conturilor lui Trump.
Alina Stepan, CEO IPSOS: „Am văzut două curente aici: primul este legat de faptul că oameni care consideră că libertatea de exprimare este mai importantă decât ceea ce este vehiculat se mută ca formă de proteste pe alte rețele. Sunt alți oameni care sunt mai degrabă în tabăra lui Joe Biden.. care spun: foarte bine au făcut, Donald Trump trebuia cenzurat.”
Patru ani au profitat platformele sociale de traficul făcut de Donald Trump. Acum, înaintea finalului de mandat, Big Tech își spală păcatele în fața publicului. Antreprenorul Vitalie Esanu îți spune de ce reglementarea acestora va fi anevoioasă.
Vitalie Eșanu, fondator VoteMeApp: „Social Media nu este nici media, dar nici sistem de telecomunicații. E foarte greu, pentru că companiile acestea s-au ridicat atât de mult datorită inginerilor și algoritmilor pe care i-au făcut ei și growth hacking, diferite chestii care sunt inovative până la urmă.”
Atât voci din UE, cât și din America își doresc totuși o reglementare a platformelor Social Media. Mulți specialiști în domeniu spun că acest demers o să necesite foarte mulți ani. Între timp, modul în care platformele acționează poate dăuna și mai mult libertății de exprimare.
Vitalie Eșanu, fondator VoteMeApp: „Long-term, democrația sau politicul va avea și mai multe, și mai multe probleme, încercând să exploateze sistemul informațional pentru a acapara puterea.”