- Numărul de like-uri la o postare ne influenţează starea de spirit.
- Luciana, care are 21 de ani, postează fiecare moment important din viața ei pe social media.
- Potrivit psihologilor, postăm ca să aflăm ce mai cred alţii despre noi.
Mâncarea coboară pe locul 2. Te hrănești cu like-uri. Vrei să te simți apreciat și integrat în cercul de prieteni, dar dacă vrei asta doar pe Insta, e chestie de psiholog.
Advertisment
Luciana, o studentă de 21 de ani, postează non-stop story-uri pe Instagram, iar cele mai importante momente ajung automat pe Facebook. Ecuația este simplă pentru ea: multe like-uri înseamnă o zi bună. Puține… o bagă în depresie.
Uite ce mărturisește Luciana, studentă: „Cred că este ceva general, adică orice persoană dacă are o poză şi spune «Vai, nu am făcut multe like-uri, nu e poza frumoasă, nu-mi place», adică cred că oarecum te face să nu mai ai încredere în ce ai postat, deși iniţial poate ţi-a plăcut“.
Recomandări
Iulia Spânu, un psiholog la care caută ajutor mulți dependenți de like-uri, te sfătuiește să te împrietenești pe bune cu cei din jur: „Cunosc persoane pe care şi eu le am în terapie care au atins un stadiu al depresiei, nu au persoane în viaţa reală efectiv, dar stau toată ziua cu telefonul în mână, dau scroll şi se bucură când vede pe Instagram acea inimioară.“
- Îți va reda încrederea în democrație Președintele ales în luna mai? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC – Aleph News – Ziarul Financiar
- China îl provoacă pe Trump: „Dacă dorești cu adevărat să negociezi, elimină tarifele”
- Mobila viitorului se mulează după preferințele proprietarului. Ada Tache, designer interior:„Ar fi ideale pentru cei care călătoresc mult, pentru studenți, pentru nomazii digitali”
- Ai parte de vreme de vară și mâine, iar umbrela o lași acasă în aproape toată țara
- Autoritatea Electorală Permanentă îl dă pe Nicușor Dan pe mâna Parchetului General. AEP a sesizat mai multe nereguli în gestionarea campaniei prezidențiale