• Creatorii vor putea să copieze direct formate din alte videoclipuri.
  • În prezent, această funcție este disponibilă doar pentru un grup restrâns de creatori și se află în faza de testare beta, fiind similară cu șabloanele de la TikTok.
  • În timp ce alte companii – inclusiv Facebook, YouTube și Snapchat – încearcă să concureze cu TikTok folosind propria versiune a aplicațiilor video de scurt metraj, este greu de contestat popularitatea TikTok.

Instagram experimentează o nouă funcție de șabloane pentru Reels, care le va permite utilizatorilor să copieze formate video din alte videoclipuri Reels, a relatat Business Insider. Șabloanele sunt deja o funcție incredibil de populară pe care am văzut-o pe TikTok și sunt adesea la baza provocărilor virale și a tendințelor de pe platformă. Funcția Templates de pe Reels este încă în modul de testare beta, doar un număr mic de influenceri putând să o acceseze.

Meta a confirmat știrea pentru TechCrunch. „Lucrăm mereu la noi modalități de a face Reels mai simplu de creat. Testăm capacitatea de a vă permite să creați un reel folosind un șablon existent de la un alt reel”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta pentru TechCrunch într-un e-mail.

După cum descrie influencerul Josephine Hill într-un tweet, Template le oferă utilizatorilor opțiunea de a selecta „Use as template” (Utilizați ca șablon) pe orice video Reels pentru a înlocui clipurile video cu propriile clipuri. În timp ce versiunea actuală a șabloanelor de pe Reels oferă utilizatorilor o serie de opțiuni prestabilite, noua funcție pare să ofere opțiunea de a folosi orice videoclip Reels ca șablon.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Instagram a implementat în trecut mai multe funcții asemănătoare cu TikTok pe Reels în trecut, în încercarea de a ține pasul cu aplicația preferată de generația Z, care domnește. Printre exemplele recente se numără o funcție Remix, posibilitatea de a colabora la videoclipuri, noi funcții muzicale și răspunsuri vizuale. Având în vedere că șeful Instagram, Adam Mosseri, a declarat anul trecut că platforma se va dubla pe video în 2022, probabil că vom vedea și mai multe inovații noi în lunile următoare.