• 11 candidaţi din Prahova la şcoala de subofiţeri de jandarmi care au luat note de 2 şi 3 la concurs au fost notaţi cu 10 după contestaţii.
  • Sindicatul Europol a reacționat în urma rezultatelor de la Jandarmerie unde notele au fost mărite, după contestație, de la 2.50 la 10.
  • Reprezentanţii Jandarmeriei susţin că a fost vorba de o eroare şi că aceştia au primit teste greşite.

Sindicatul Europol a reacționat în urma rezultatelor de la Jandarmerie după ce au sesizat că notele după contestație au fost mărite de la 2.50 la 10. Jandarmeria susține că a fost o eroare.

„În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs”, a transmis marţi Jandarmeia Română.

Aceasta precizează că, în conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi. Şapte dintre aceştia au candidat pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

„O comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale”, au anunţat reprezentanţii Jandarmeriei.

Marian Godină a explicat pe blogul lui că într-una din sălile de examen din Prahova, în cea în care se aflau cei 11, candidaţii au primit spre rezolvare subiectele care au mai fost date la sesiunea din martie, subiecte pe care candidaţii le cunoşteau deja.

„Mi-e greu să cred că încă de la citirea lor, candidaţii nu au realizat că întrebările le sunt cunoscute. Bănuiesc că au mers <pe burtă>, bucurându-se că le ştiu. La final, la corectare, şablonul folosit a fost cel corect, adică cel care se potrivea cu răspunsurile examenului din sesiunea octombrie. Asta a făcut ca toţi acei 11 elevi să obţină note de doi şi de trei”, a povestit el.

Conform acestuia, candidaţii au fost îndrumaţi să facă contestaţii. „Însă nici dacă le-ar fi fost recorectate lucrările după şabloanele corespunzătoare subiectelor din martie, cei pe care candidaţii cu pricina le rezolvaseră, nu puteau lua toţi note de 10, din moment ce iniţial au avut note diferite”, a mai spus Marian Godină.