Liviu Popescu: Odată cu publicarea hotărârii CCR, mandatul meu la conducerea SRR încetează

Sursa: Mediafax Foto
  • Liviu Popescu afirmă că, în funcție de momentul în care această hotărâre va fi publicată, „există diferiți pași procedurali”
  • Judecătorii Curții Constituționale au decis joi că hotărârile privind numirea directorilor interimari la TVR și SRR sunt neconstituționale
  • Parlamentul a respins în luna mai, rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019 și a demis conducerile celor două instituții

Odată cu publicarea hotărârii CCR în Monitorul Oficial, mandatul meu curent la conducerea SRR încetează”, trasmite Liviu Popescu, după ce judecătorii Curții Constituționale au decis joi că hotărârile privind numirea directorilor interimari la TVR și SRR sunt neconstituționale.

Dragi colegi, odată cu publicarea hotărârii CCR în această speță în Monitorul Oficial, mandatul meu curent la conducerea SRR încetează”, transmite Liviu Popescu.

El afirmă că, în funcție de momentul în care această hotărâre va fi publicată, „există diferiți pași procedurali”.

M-am asigurat în ultima oră că factorii de decizie politică din Parlament știu și înțeleg posibilele efecte asupra funcționării SRR în toate variantele posibile în viitorul apropiat. Până la publicarea deciziei și motivării în Monitorul Oficial rămân al vostru Liviu Popescu, Director General Interimar”, conchide Popescu.

CCR a decis, cu unanimitate de voturi, la sesizarea PSD, că hotărârile privind numirea directorilor interimari la TVR și SRR sunt neconstituționale.

Parlamentul a respins în luna mai, rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019 și a demis conducerile celor două instituții.

De asemenea, Legislativul a validat noile conduceri ale celor două instituții. Astfel, Ramona Săseanu a fost numită în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, iar Liviu Popescu, propus de USR PLUS, a fost numit în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.