• Meta a acceptat o înţelegere de 725 de milioane de dolari în procesul colectiv din Statele Unite, în care este acuzată că a permis unor terţi să acceseze datele personale ale utilizatorilor.
  • Înțelegerea, care este supusă aprobării unui judecător federal, a fost dezvăluită joi seara târziu într-un document depus la tribunal. Acesta acoperă până la 280 de milioane de utilizatori Meta.
  • Utilizatorii Facebook au dat în judecată compania în 2018, solicitând despăgubiri pentru acuzaţiile potrivit cărora gigantul social media ar fi partajat datele lor personale cu terţi.

Compania-mamă a Facebook, Meta, a acceptat o înţelegere de 725 de milioane de dolari în procesul colectiv din Statele Unite, în care este acuzată că a permis unor terţi să acceseze datele personale ale utilizatorilor.

Înţelegerea este cea mai mare recuperare obţinută vreodată într-o acţiune colectivă privind confidenţialitatea datelor şi cea mai mare sumă plătită vreodată de Facebook pentru a rezolva o acţiune colectivă privată” , potrivit documentului.

Potrivit estimărilor reclamanţilor, dimensiunea clasei” , numărul total de persoane afectate, este ,,în intervalul 250-280 de milioane” de persoane, scrie POLITICO.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Declaraţia mai trebuie să fie aprobată de tribunalul din San Francisco la care a fost depusă, o audiere fiind programată pentru luna martie a anului viitor.

Utilizatorii Facebook au dat în judecată compania în 2018, solicitând despăgubiri pentru acuzaţiile potrivit cărora gigantul social media ar fi partajat datele lor personale cu terţi.

Printre acestea s-a numărat celebra firmă britanică de analiză a datelor Cambridge Analytica, care a fost legată de campania prezidenţială de succes a lui Donald Trump din 2016.